ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση & διαβήτης: Οι 3 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές για πρόληψη

Η χρόνια φλεγμονή αποτελεί πλέον ένα κοινό πρόβλημα υγείας που συμβάλλει στην ανάπτυξη καρδιακής νόσου, διαβήτη, αρθρίτιδας, παχυσαρκίας και μεταβολικού συνδρόμου.

Υπέρταση & διαβήτης: Οι 3 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές για πρόληψη

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία φλεγμονής παίζουν περιβαλλοντικοί και διατροφικοί παράγοντες, όπως η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, τα κορεσμένα λίπη, η ζάχαρη και τα χημικά προϊόντα.

Για να μειώσετε τη φλεγμονή στον οργανισμό και κατά συνέπεια τον κίνδυνο για τις παραπάνω ασθένειες, βάλτε στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω τρεις φυσικές τροφές, που μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα.

Τζίντζερ

Με πάνω από 500 φυσικές ενώσεις, το τζίντζερ έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως: ηρεμεί το στομάχι, προλαμβάνει τη ναυτία και μειώνει τη φλεγμονή. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τζίντζερ μειώνει τη φλεγμονή που συμβάλλει στην αρθρίτιδα και διάφορες μορφές καρκίνου.

bigstock Ginger Root Honey And Lemon O 85810037

Βιταμίνη C

Το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και άλλα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τις επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό.

bigstock Foods High In Vitamin C 150618842

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι καλά λιπαρά που βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, των πόνων στις αρθρώσεις, των προβλημάτων ψυχικής υγείας και της φλεγμονής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν τα περισσότερα ωμέγα λιπαρά οξέα από φυτικά έλαια, ωστόσο οι καλύτερες πηγές ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων είναι τα παχιά ψάρια, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Φλεγμονή: Πώς επηρεάζει εγκέφαλο, αρθρώσεις, καρδιά (γράφημα)