ΥΓΕΙΑ

Πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

Το κοινό κρυολόγημα πλήττει τους περισσότερους από εμάς τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Παρουσιάζεται, συνήθως, όταν εμφανίζονται τα πρώτα κρύα και η θερμοκρασία αρχίζει να μειώνεται αισθητά. Κάποιοι καταφέρνουν να το ξεπεράσουν γρήγορα, μέσα σε 2-3 ημέρες, άλλοι όμως ταλαιπωρούνται απ’ αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι και δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

Η εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος αποδίδεται σε περίπου 200 διαφορετικά στελέχη ιών. Το φτέρνισμα, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή, η συμφόρηση και η κόπωση αποτελούν αντανακλαστικά του ανοσοποιητικού συστήματος στο ξέσπασμα του κρυολογήματος.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη «θεραπεία» για το κοινό κρυολόγημα, υπάρχουν λύσεις που στηρίζονται σε φυσικές επιλογές και βοηθούν στην ανακούφιση από τα παραπάνω συμπτώματα.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος:

Η πρόπολη και το θυμάρι αποτελούν μια καλή φυσική επιλογή για την ανακούφιση από τον πονεμένο λαιμό. Η πρόπολη είναι γνωστή για τις αντιμικροβιακές και αντι-ιικές της ιδιότητες και λόγω της δράσης της μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσικό αντιβιοτικό. Αντίστοιχα, το θυμάρι, με ισχυρή αντισηπτική δράση, μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία του λαιμού. Και τα δύο προστατεύουν τους βλεννογόνους του λαιμού και του φάρυγγα από τα παθογόνα βακτήρια.

Επίσης, τόσο παλαιότερα όσο και τώρα, συστήνεται η κατανάλωση αφεψήματος φασκόμηλου λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του ενάντια στα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Το φασκόμηλο, τα ισλανδικά βρύα και το πεύκο είναι βότανα γνωστά για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από τον βήχα και τη ρινική συμφόρηση, ενώ το πεύκο και τα ισλανδικά βρύα έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση αναπνευστικών παθήσεων όπως το κρυολόγημα και το άσθμα.

Ακόμα, το τίλιο, ο γλυκάνισος και το μάραθο ανέκαθεν αποτελούσαν βασική επιλογή αφεψήματος για τον περιορισμό του αντανακλαστικού του βήχα. Και τα τρία βότανα συνδυάζουν αποχρεμπτικές, χαλαρωτικές και βλεννολυτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα την καταπράυνση από τον ξηρό και τον ήπιο παραγωγικό βήχα. Τέλος, ο σαμπούκος φέρεται να βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Όπως βλέπουμε, οι φυσικές επιλογές είναι πολλές. Αναζητώντας, λοιπόν, ένα συμπλήρωμα διατροφής που να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα συστατικά, καταλήξαμε στο σιρόπι Propolcare της εταιρείας Lanes. Αποτελεί σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, αφού συνδυάζει επαρκείς ποσότητες των κυριότερων βοτάνων που δρουν αποτελεσματικά σε αυτά, με την πρόπολη. Επιπλέον, η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με βασιλικό πολτό για τη θρέψη και την τόνωση του οργανισμού, αλλά και βιταμίνη C και ψευδάργυρο, τα οποία έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μαζί με τον βασιλικό πολτό τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στη γρήγορη ανάρρωση.

Η Lanes, έχοντας πάντα κύρια προτεραιότητα τις ανάγκες των καταναλωτών για την παραγωγή νέων προϊόντων και χρησιμοποιώντας πάντα πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, δημιούργησε το σιρόπι PropοlCare, θέλοντας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του κοινού κρυολογήματος και των συμπτωμάτων του.

Το PropοlCare αποτελεί αξιόπιστη, αποτελεσματική και οικονομική λύση για την άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία 250ml και την προνομιακή τιμή των 8,90€. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ελίνα Ασημακοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Καλύβια Αττικής
Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)
info@elina-diatrofi.gr