ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες: Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε δώρα

Το πνεύμα των γιορτών επιβάλλει την ανταλλαγή δώρων σε ένδειξη αγάπης και προσφοράς.

Αλλεργίες: Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε δώρα

Όταν όμως πρόκειται να πάρετε ένα δώρο για άτομο που γνωρίζετε ότι είναι αλλεργικό, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε.

-Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI), το πρώτο είναι να αποφύγετε να δωρίσετε γλυκίσματα και φαγητά. Κάθε είδους γλυκό μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες, όπως ξηρούς καρπούς έως σιτάλευρο.Αντί λοιπόν να διαλέξετε μόνοι σας ένα γλυκό, χαρίστε ένα γεύμα στο αγαπημένο εστιατόριο του πάσχοντος ή κάτι που σχετίζεται με το φαγητό, όπως κούπες, πιατέλες ή κάτι για την κουζίνα.

-Αποφεύγετε επίσης να αγοράσετε στους αλλεργικούς δώρα από τα pet shop, διότι το τρίχωμα, το σάλιο και τα ούρα από γάτες και σκύλους μπορεί να τους προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος.

bigstock Sick Ill Woman In Autumn Park 97271162

-Για τα παιδιά, μια εναλλακτική λύση θα ήταν ένα υποαλλεργικό λούτρινο ζωάκι, το οποίο όμως πρέπει να πλένεται. Αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό, για να απαλλάσσονται από τα αλλεργιογόνα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

-Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ως δώρο ένα κόσμημα, η ACAAI συνιστά να αποφύγετε τα φο μπιζού διότι μπορεί να περιέχουν νικέλιο, ένα συνηθισμένο αλλεργιογόνο μέταλλο. Προτιμήστε κάτι σε χρυσό κόσμημα των 18 ή περισσότερων καρατίων, αλλά επειδή το κόστος είναι κατά κανόνα υψηλό, μια εναλλακτική λύση θα ήταν π.χ. ένα ρολόι με πλαστικό λουράκι.

-Όσον αφορά τα ρούχα, να αποφύγετε τα ανγκορά και τα μάλλινα, συμπεριλαμβανομένου του κασμίρ. Η καλύτερη λύση είναι ό,τι αποτελείται κατά 100% από βαμβάκι ή από μετάξι.

-Να αποφύγετε επίσης να προσφέρετε ως δώρο ένα αλεξανδρινό: αν και είναι πολύ όμορφο και εορταστικό, το φυτό μπορεί να προκαλέσει αντίδραση σε όσους έχουν αλλεργία στο λατέξ, διότι ανήκει στην οικογένεια των καουτσουκόδεντρων.

-Τέλος, μην αγοράσετε στους αλλεργικούς απλά αρώματα, σαπούνια ή λοσιόν, ούτε κεριά με αρώματα. Προτιμήστε προϊόντα που είναι πιστοποιημένα χωρίς αλλεργιογόνες ουσίες.

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες