ΥΓΕΙΑ

Αλκοόλ και καρκίνος: Πόσα ποτά την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία, μεταξύ των οποίων και ο αυξημένος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου.

Αλκοόλ και καρκίνος: Πόσα ποτά την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αλκοόλ συνδέεται με τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του λάρυγγα και του ήπατος.

Νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση δύο αλκοολούχων ποτών την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και καρκίνο του εντέρου.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Jennie Connor, δήλωσε ότι τα ευρήματα για τη σχέση του αλκοόλ και του καρκίνου του μαστού είναι ανησυχητικά.

bigstock celebration friends bachelor 135409415

Όπως είπε, περίπου το 60% των θανάτων στη Νέα Ζηλανδία που αποδίδονται στον καρκίνο λόγω αλκοόλ, αφορά γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Το ένα τρίτο όλων των θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ στη Νέα Ζηλανδία συνδέονται με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με την Κόνορ, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος καρκίνου είναι πολύ υψηλότερος για όσους πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλές γυναίκες αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού παρότι πίνουν αλκοόλ σε ποσότητες που θεωρούνται αποδεκτές.

Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που πεθαίνουν λόγω καρκίνου από αλκοόλ είναι μικρές, ακόμη και αν οι άνδρες καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ.

Αυτό συμβαίνει λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που αντισταθμίζεται από άλλες μορφές καρκίνου στους άνδρες.

Οι εδικοί συστήνουν μικρότερη κατανάλωση αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης:

Αλκοόλ & συκώτι: Πόσες φορές την εβδομάδα επιτρέπεται να πίνετε