ΥΓΕΙΑ

Solarium: Συμβουλές για ένα ασφαλές τεχνητό μαύρισμα

Μπορεί να αγαπάμε το ωραίο μπρούτζινο χρώμα χειμώνα καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία - κλειδά, τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και να μαυρίσουμε με ασφάλεια. Για παράδειγμα, γνωρίζετε, ότι δεν κάνουν όλα τα δέρματα για solarium, ή ότι θα πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί, εάν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική θεραπεία;

Solarium: Συμβουλές για ένα ασφαλές τεχνητό μαύρισμα

Ας δούμε, τι μας συστήνει η Δρ. Τάνια Βλαδένη Ph.d.,M.Sc. Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, Υγιεινολόγος και Επιμελήτρια, στο Α ΠΕΔΥ:

1. Αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική: δεν πρέπει να προχωρήσεις στο μαύρισμα με τεχνητό τρόπο, ειδικά αν ακολουθείς κάποια αγωγή με αντιβιοτικά, φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση ή αν παίρνεις κάποια αγωγή για στίγματα ή σπυράκια.

2. Χρησιμοποίησε λοσιόν μαυρίσματος καλής ποιότητας: η οποία θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να απορροφήσει καλύτερα τις ακτίνες UV. Άπλωσε τη κρέμα μία ή δύο ώρες πριν από κάθε συνεδρία μαυρίσματος και να απορροφηθεί από την επιδερμίδα ομοιόμορφα.

3. Αν τώρα ξεκινάς σολάριουμ, πάρε τις προφυλάξεις σου: στην περίπτωση που αποφάσισες να ξεκινήσεις το σολάριουμ, οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Στον σαλόνι ομορφιάς που θα λάβει χώρα η συγκεκριμένη διαδικασία, οφείλει να υπάρχει γιατρός που θα αποφασίσει αν η επιδερμίδα σου είναι η κατάλληλη για να κάνεις σολάριουμ. Μην δοκιμάσεις το σολάριουμ, αν υποφέρεις από κάποιο έγκαυμα σε όποιο σημείο του σώματός σου κι αν βρίσκεται αυτό.

4. Δεν θέλει κόπο: ξεκίνα τις συνεδρίες μαυρίσματος με λίγα λεπτά κάθε φορά. Μπορεί να βιάζεσαι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να είσαι υπομονετική. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, δεν πρέπει να ξεπερνάς τα 6 λεπτά έκθεσης στις ακτίνες του μηχανήματος.

5. Κάθε πόσες μέρες επιτρέπεται να μπαίνεις για σολάριουμ: οι ιατρικές γνώμες διίστανται αφού η συγκεκριμένη απορία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως ανταποκρίνεται η επιδερμίδα σου. 'Ένας καλός κανόνας είναι να βλέπεις το χρώμα της επιδερμίδας σου: αν δεν έχεις το ροζ χρώμα του καμένου, μπορείς να ξαναμπείς στο σολάριουμ μέσα σε 24 με 48 ώρες αλλά για λίγα μόνο λεπτά.

6. Μόλις αποκτήσεις μια σκούρα βάση, ελάττωσε το χρόνο παραμονής στη συσκευή μαυρίσματος: αφού αποκτήσεις μια σκούρα βάση, σταμάτα τις τακτικές επισκέψεις στο κέντρο ομορφιάς. Επιθυμώντας να αποκτήσουν ακόμα πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, φτάνουν σε ακρότητες. Μην ξεχνάτε να εκτίθεστε και στις ακτίνες του ήλιου.

7. Πάντα να φοράς τα ειδικά γυαλιά: πολλές γυναίκες πιστεύουν πως το να τοποθετήσουν μια πετσέτα στο πρόσωπό τους, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να φορέσουν τα ειδικά γυαλιά. Μέγα λάθος. Αυτή η τακτική μπορεί να επιφέρει προβλημα οφθαλμολογικό, γι αυτό δεν χρειάζεται να παίζεις με την όρασή σου. Φόρα πάντα τα ειδικά γυαλιά.

8. Μετακίνησε τα χέρια σου: αν δεν θέλεις αποκτήσεις λευκές λωρίδες, μετά τις πρώτες συνεδρίες άρχισε να αλλάζεις τη στάση των άκρων (χεριών ή ποδιών). Μην παραμένεις διαρκώς με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά, γιατί τα σημεία που κρύβονται θα παραμείνουν λευκά.

9. Πες όχι στο μεικ απ, διότι μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες κηλίδες και λεκέδες που δύσκολα θα φύγουν.

10. Σε άλλη περίπτωση, μπορείς να ακολουθήσεις την εξής εναλλακτική: πωλούνται κρέμες τεχνητού μαυρίσματος που δεν απαιτούν τη χρήση σολάριουμ. Διάλεξε μια κρέμα καλής ποιότητας που δεν θα σου αφήσει ανεπιθύμητους λεκέδες στο δέρμα και που θα υπόσχεται καλύτερο και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Δερματικά εξανθήματα καλοκαιριού: Ποια είναι, γιατί εμφανίζονται

Αντηλιακό vs ομπρέλα: Τι από δύο προστατεύει περισσότερο από τα εγκαύματα;