ΥΓΕΙΑ

Οι 3 καλύτερες ασκήσεις για γερή πλάτη

Οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά ή κάνουν εργασία που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, ταλαιπωρούνται συχνά από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, όπως οι πόνοι στην πλάτη.

Οι 3 καλύτερες ασκήσεις για γερή πλάτη

Σύμφωνα με την Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής, το 85% των εφήβων αθλητών του τένις εμφανίζουν προβλήματα από κύστεις και κατάγματα έως αρθρίτιδες και κήλες.

Αντίστοιχα, το 33% των ποδοσφαιριστών, το 33% των ασχολουμένων με την ενόργανη γυμναστική και το 25% των κωπηλατών τραυματίζουν τη σπονδυλική τους στήλη στη διάρκεια των αγώνων, το 40% των οδηγών σε ράλι υφίστανται τουλάχιστον ένα κάταγμα λόγω πίεσης, πολλοί ποδηλάτες εκδηλώνουν οσφυαλγία την ώρα του αγώνα και το 80% των γκόλφερ τραυματίζονται στη μέση και τον αυχένα.

Για να αποφύγετε αυτά και άλλα δεινά, φροντίστε να έχετε γερή σπονδυλική στήλη.

Οι ασκήσεις που ακολουθούν θεωρούνται οι καλύτερες.

Προσπαθήστε να τις κάνετε τέσσερις φορές την εβδομάδα, αναπνέοντας αργά και με σταθερό ρυθμό:

Fitness 684234

Κοιλιακοί

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα, στηρίξτε τα χέρια στη μέση σας και ισιώστε το ένα πόδι. Διατηρώντας ίσιο τον αυχένα και τη μέση σας, σηκώστε τους ώμους και το στήθος σας από το έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 8 δευτερόλεπτα. Κάνετε 10 επαναλήψεις και μετά αλλάξτε πόδια.

Γέφυρα προς το πλάι

Ξαπλώστε στο πλάι, με τα γόνατα λυγισμένα, το πάνω χέρι στο στήθος σας και τον αγκώνα του κάτω χεριού να «δείχνει» μακριά από τον κορμό σας. Σηκώστε αργά τους ώμους σας από το πάτωμα, κρατώντας ίσια τη σπονδυλική στήλη. Μείνετε σε αυτή τη θέση 8-10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αλλάζοντας πλευρά. Έπειτα από λίγες εβδομάδες, να κάνετε την άσκηση με ίσια πόδια.

Άρσεις χεριού-ποδιού

Γονατίστε και στηριχθείτε γερά στα χέρια σας, φροντίζοντας να είναι ίσια η σπονδυλική στήλη σας. Σηκώστε αργά το δεξιό χέρι και το αριστερό πόδι έως ότου γίνουν παράλληλα με το πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη θέση 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αλλάζοντας χέρι και πόδι. Να κάνετε 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις ασκήσεις για πιο απολαυστικό σεξ! (εικόνες)