ΥΓΕΙΑ

Γυναικεία ακράτεια: Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να δείτε βελτίωση

Η απώλεια βάρους μπορεί να αναδειχθεί στον καλύτερο σύμμαχο των γυναικών που πάσχουν από ακράτεια ούρων, καθώς μειώνει σε σημαντικό βαθμό τα επεισόδια σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ουρολόγων και Γυναικολόγων.

Γυναικεία ακράτεια: Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να δείτε βελτίωση

Αμερικανοί επιστήμονες συγκέντρωσαν μελέτησαν 40 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες με ακράτεια και τις χώρισαν σε δύο ισάριθμες ομάδες.

Στόχος των ερευνητών ήταν να μελετήσουν την επίδραση του βάρους στην πάθηση.

Οι γυναίκες της πρώτης ομάδας υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα δίαιτας με υγρά, που προσδίδει στον οργανισμό 500 έως 800 θερμίδες την ημέρα, γυμναστική και ψυχολογική υποστήριξη.

bigstock Scale With Feet Sad Face 64279195

Η δεύτερη ομάδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα δίαιτας πολύ αργότερα, ωστόσο και στις δύο ομάδες δεν δόθηκε καμία ιατρική οδηγία ή αγωγή σχετικά με την αντιμετώπιση της πάθησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε δίαιτα και είχαν χάσει κατά μέσο όρο 17 κιλά παρουσίασαν μείωση των επεισοδίων απώλειας ούρων σε ποσοστό που άγγιξε έως και το 60%.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά ακράτειας ήταν κατά μέσο όρο 25 ανά εβδομάδα πριν από την έναρξη της μελέτης, 11 μετά την πάροδο τριμήνου και 12 ύστερα από εννέα μήνες.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, μετά την πάροδο εννέα μηνών οι γυναίκες άρχισαν σιγά σιγά να ανακτούν το βάρος τους και έτσι δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν αν η παρατεταμένη δίαιτα θα ελάττωνε ακόμη περισσότερο τα περιστατικά ακράτειας.

Διαβάστε επίσης:

Πού οφείλεται η διαρροή ούρων και το τσούξιμο κατά την ούρηση (γράφημα)

Οι ασκήσεις που θα σας σώσουν από την ακράτεια! (video)