ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Ο ειδικός μάς λύνει τις απορίες (βίντεο)

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας είναι μια καλή αφορμή να επισημάνουμε τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής και τον ρόλο της στην προστασία της γενικής υγείας και της ευεξίας μας.

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Ο ειδικός μάς λύνει τις απορίες (βίντεο)

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος σε καθημερινή βάση σε συνδυασμό με τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο είναι δύο πολύ βασικά βήματα για να διατηρήσουμε ή να βελτιώσουμε τη στοματική μας υγεία, υπάρχουν και άλλα πράγματα που αγνοούμε ή δεν εφαρμόζουμε σωστά, με αποτέλεσμα να συμβάλλουμε οι ίδιοι στη φθορά των δοντιών και των ούλων μας.

Έτσι, με αφορμή τη μοναδική ημέρα του έτους που είναι αφιερωμένη στο πολύτιμο χαμόγελό μας, το Onmed.gr επισκέφτηκε τον Διευθυντή του Εξειδικευμένου Οδοντιατρικού Κέντρου SDA, Χρήστο Λώλη, DDS, DICOI, Εμφυτευματολόγο-Περιοδοντολόγο, ο οποίος μας απάντησε σε βασικά ερωτήματα που αφορούν την καθημερινή φροντίδα των δοντιών ενηλίκων και παιδιών, τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο αλλά και την αισθητική αποκατάσταση των δοντιών.

ChristosLolis

Ο Χρήστος Λώλης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στην 1η οδοντιατρική σχολή του Charles University της Πράγας και στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στο Department of Biomaterials and Biomimetics του New York University των ΗΠΑ. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στην Επανορθωτική και Αισθητική Οδοντιατρική και στην Προσθετική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία και έχει λάβει τον τίτλο Diplomate of International Congress of Oral Implantologists. Είναι Επ. Καθηγητής στο Charles University 1st Faculty της Πράγας, Λέκτορας στο Ashman Department of Periodontology and Implant Dentistry, New York University και Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα της Προσθετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε κι αυτό:

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2017: Ζήσε με ένα «έξυπνο στόμα»

Κουίζ: Πόσα γνωρίζετε για τη φροντίδα των δοντιών σας;

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Οι 10 συμβουλές-κλειδιά του οδοντίατρου