ΥΓΕΙΑ

Αλκοόλ, ζάχαρη, αλάτι: Πώς θα αποτοξινώσετε το δέρμα σας

Για όσους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής, η λέξη-κλειδί είναι «ισορροπία».

Αλκοόλ, ζάχαρη, αλάτι: Πώς θα αποτοξινώσετε το δέρμα σας

Όλο και κάποια αφορμή θα δοθεί όμως για διατροφικές «αμαρτίες», όπως ένα παραπάνω ποτό ή κάποιο παχυντικό και πλούσιο σε αλάτι και ζάχαρη γεύμα.

Οι διατροφικές υπερβολές εκτός του ότι σας κάνουν να αισθάνεστε χάλια, έχουν επιπτώσεις και στο δέρμα σας.

Δείτε τι προκαλεί το αλκοόλ, το αλάτι και η ζάχαρη στο δέρμα σας και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτός είναι και ο λόγος των συχνών επισκέψεων στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας που το παρακάνετε, αλλά και που το πρόσωπό σας δείχνει αφυδατωμένο και ξηρό το πρωί. Ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρετε το δέρμα σας στη φυσιολογική του κατάσταση, είναι το νερό. Πριν πέσετε στο κρεβάτι, πιείτε 3-4 ποτήρια νερό, στο οποίο μπορείτε προσθέσετε λίγες σταγόνες λεμονιού για να βοηθήσετε το στομάχι σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε ενυδατική στο πρόσωπό σας πριν πέσετε για ύπνο προκειμένου να «σφραγίσετε» την υγρασία του δέρματος.

bigstock Alcoholic Whiskey Bourbon In A 62494334

Αλάτι

Η κατανάλωση τροφών με πολύ αλάτι αυξάνει τη δίψα και το πρήξιμο λόγω της κατακράτησης υγρών. Αυτό αποτυπώνεται στο δέρμα και ειδικά στο πρόσωπο, με μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια.
Πιείτε αρκετό νερό για να αυξήσετε τη διούρηση και την αποβολή του αλατιού από τον οργανισμό και δοκιμάστε κάποιες φυσικές συνταγές για τα μάτια, όπως φέτες από αγγούρι ή παγωμένα σακουλάκια τσαγιού που θα βοηθήσουν το πρήξιμο να υποχωρήσει.

bigstock Salt written on spilled salt i 39502591

Ζάχαρη

Το δέρμα σας πληρώνει βαρύ τίμημα για την υπερκατανάλωση ζάχαρης, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται γλυκοζυλίωση και προκαλεί πρόωρη γήρανση. Χρησιμοποιήστε κάποιο καλλυντικό ορό (serum) που προάγει την παραγωγή νέων κυττάρων ώστε να μειώσετε την πιθανότητα δημιουργίας ρυτίδων και χαλάρωσης του δέρματος.

bigstock Sugar addiction 126424898

Τι πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά

Το υγιές δέρμα απαιτεί προσεκτική διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Εμπλουτίστε τη με μούρα, ντομάτες, σπανάκι και λαχανάκια Βρυξελλών. Αν ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα κάνετε κάποια κατάχρηση σε αλάτι, ζάχαρη ή αλκοόλ, φάτε περισσότερες φυτικές ίνες ώστε να έχετε υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σας θα αποβάλλει τις τοξίνες που προκαλούν φθορά στο δέρμα σας. Το κυριότερο: κοιμηθείτε καλά και ενυδατώστε τον οργανισμό σας ώστε μα σταθεροποιήσετε τις ορμόνες σας και να αντιστρέψετε τα αποτελέσματα της κατάχρησης.

Διαβάστε επίσης:

Δίαιτα αποτοξίνωσης: Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν την ξεκινήσεις