ΥΓΕΙΑ

Εμβοές: Υπάρχει τελικά λύση για να τις αντιμετωπίσετε;

Σύμφωνα με μελέτη του Τζανείου Νοσοκομείου, το 83% των ασθενών παρουσίασαν βελτίωση με τη χρήση του MemoVigor2!

Εμβοές: Υπάρχει τελικά λύση για να τις αντιμετωπίσετε;

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε νιώσει τα αυτιά σας να «βουίζουν». Τι είναι, λοιπόν, οι λεγόμενες εμβοές, πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Τι αποτελέσματα μας έδωσε η πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από την ΩΡΛ Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά* και ποιο ήταν το ποσοστό που παρουσίασε κάποια βελτίωση; Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ανάλυση, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 83% των ασθενών παρουσίασε βελτίωση!

Οι εμβοές είναι μια πολύ συνηθισμένη ωτολογική διαταραχή, κατά την οποία οι ασθενείς αντιλαμβάνονται κάποιον ήχο, κατά την απουσία ηχητικού ερεθίσματος. Προσβάλλει τους ανθρώπους εδώ και χρόνια και κάποιες φορές μπορεί να αποτελεί μια πολύ σοβαρή πάθηση που υποβαθμίζει τη ζωή των ασθενών. Στην εποχή μας, εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύπλοκο διαγνωστικό και θεραπευτικό πρόβλημα λόγω της μεγάλης συχνότητας εμφανίσεως στον γενικό πληθυσμό, που ανέρχεται περίπου στο 10%.

Οι περισσότερες περιπτώσεις σχετίζονται με βαρηκοΐα, αλλά εμβοές μπορεί να παρουσιαστούν και σε άτομα με φυσιολογική ακοή. Οι αιτίες που τις προκαλούν μπορεί να είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η συγκέντρωση υγρού πίσω από το τύμπανο, οι χρόνιες ωτίτιδες, η ωτοσκλήρυνση, η έκθεση σε δυνατούς ήχους και θορύβους ή η εκφύλιση του ακουστικού νεύρου. Ακολουθώντας μια σειρά εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, έχετε τη δυνατότητα να μάθετε με ακρίβεια αν έχετε μια ενόχληση που μπορεί να υποχωρήσει ή ένα πιο σοβαρό πρόβλημα.

tinnitus1

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Το MemoVigor2 είναι ένα σύμπλεγμα 18 φυσικών συστατικών που ανακουφίζει τους ασθενείς, όπως επιβεβαιώνεται και από την ερευνητική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ΩΡΛ Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, το σύνθετο αυτό συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τέσσερα φωσφολιπίδια, gingko biloba, L-ακετυλοκαρνιτίνη, γλουταμινικό οξύ, λινολεϊκό οξύ, βιταμίνες C, B1, Β6, Β12, E, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, μύρτιλλο, ενώ διαθέτει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, καθώς είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που αντιμετωπίζει εμβοές, ιλίγγους και άλλες ωτικές παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και την μνήμη!

Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα λάμβαναν μία ταμπλέτα MemoVigor2 ημερησίως για τρεις μήνες και τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά! Αξίζει να σημειωθεί ότι το 83% των ασθενών με ιδιοπαθείς εμβοές παρουσίασαν αντικειμενική ή/και υποκειμενική βελτίωση!

Πιο συγκεκριμένα, το 58,5% των ασθενών παρουσίασε αντικειμενική και υποκειμενική βελτίωση! Το 19,5% παρουσίασε μόνο υποκειμενική βελτίωση, πιθανόν λόγω αποτελέσματος placebo, ενώ το 5% είχε αντικειμενική βελτίωση, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί σε ψυχολογική επιβάρυνση. Τέλος, μόλις το 17% των ασθενών δεν παρουσίασε καμία βελτίωση.

Το καλύτερο όμως είναι ότι το MemoVigor2 δεν έχει παρενέργειες γι’ αυτό και συστήνεται από ΩΡΛ και νευρολόγους, σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές. Χάρη στις αντιοξειδωτικές, νευροτροφικές και αγγειοδραστικές ιδιότητές του σε συνδυασμό με τα 18 φυσικά συστατικά που περιέχει, μπορεί να γίνει το φάρμακο της φύσης που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις εμβοές, τους ιλίγγους και άλλες ωτικές παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στη μνήμη. Το MemoVigor2 θα το βρείτε στα φαρμακεία.

*H μελέτη έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Hellenic Otorhinolaryngology, Volume 37, Issue 4, Oct-Dec 2016