ΥΓΕΙΑ

Γιατί το ροδαλό χρώμα είναι ένδειξη υγείας

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο είναι ένδειξη υγείας.

Γιατί το ροδαλό χρώμα είναι ένδειξη υγείας

Αντίθετα, η κιτρινωπή χροιά της επιδερμίδας έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας.

Πόση αλήθεια κρύβεται σε αυτή την άποψη;

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η ροδαλή επιδερμίδα αντανακλά υγεία, ενώ η «κιτρινίλα» παραπέμπει σε αρρώστια.

beautiful face2

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου St. Andrews κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καλή υγεία και η σωματική άσκηση έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη αιμάτωση του δέρματος, ενώ αντίθετα η έλλειψη οξυγόνωσης του αίματος κάνει το δέρμα να φαίνεται μελανιασμένο και χλωμό.

Στη διάρκεια πειράματος, οι επιστήμονες ζήτησαν από εθελοντές να αλλοιώσουν φωτογραφίες προσώπων με βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή έτσι ώστε να φαίνονται όσο το δυνατό πιο υγιή.

Γονείς και γιατροί γνωρίζουν ότι όταν κάποιος αρρωσταίνει, χλομιάζει.

«Η μελέτη έδειξε ότι ακόμα και νέοι, υγιείς φοιτητές μπορούν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη μιας ροδαλής επιδερμίδας, που αντανακλά περισσότερη αιμάτωση και οξυγόνωση του δέρματος», τόνισαν οι ερευνητές.

Το δέρμα μας αποτελείται από πολλά μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία τα οποία μεταφέρουν το οξυγονωμένο αίμα στα δερματικά κύτταρα, επιτρέποντάς τους να «αναπνέουν» και να αποβάλλουν την θερμότητα του σώματος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Όσοι έχουν καλή φυσική κατάσταση ή υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικών ορμονών έχουν περισσότερα αιμοφόρα αγγεία και κοκκινίζουν ευκολότερα συγκριτικά με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή καπνιστές που δεν είναι υγιείς και δεν διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από τη στιγμή που η ελκυστικότητα εξαρτάται από το πόσο υγιείς φαινόμαστε, κάποιος θα μπορούσε να γίνει πιο θελκτικός προσέχοντας την καρδιά και τους πνεύμονές του, κάνοντας περισσότερη γυμναστική ή κόβοντας το κάπνισμα, συνιστούν οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης:

Τι καταλαβαίνει ο γιατρός για την υγεία σας με μία μόνο ματιά

Πέντε συμβουλές από τον «πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο»

Ευεξία και καλή διάθεση: Με ποιες τροφές θα το πετύχεις