Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - Onmed.gr

Αγιά Σοφιά: «Μαύρη» μέρα για την Ορθοδοξία! Ο Ερντογάν την κάνει τζαμί

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να γίνει τζάμι η Αγία Σοφία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Οι τροφές που ωφελούν την υγεία του κόλπου (εικόνες)

Ο γυναικείος κόλπος καλύπτεται από εκατομμύρια καλών μικροβίων, που αποτελούν την κολπική χλωρίδα.

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία και μειώνονται τα καλά βακτήρια, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα οι μύκητες ή τα επιβλαβή βακτήρια, προκαλώντας ερεθισμό και φαγούρα.

Η διατροφή επηρεάζει την υγεία του κόλπου, επιλέγοντας λοιπόν τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Δείτε ποιες είναι αυτές στις εικόνες που ακολουθούν:

Αυτές είναι οι πιο σωστές τροφές για το δέρμα σου

Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις είναι να φας αυτές τις τροφές.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών και του δέρματός σας. Αρκεί να τρέφεστε σωστά. Άλλωστε τα καλλυντικά φτιάχνονται με προϊόντα που υπάρχουν στις τροφές μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Αποχή από τη ζάχαρη: Τα οφέλη για την υγεία σας (εικόνες)

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ανησυχητικά αυξανόμενη τάση υπερκατανάλωσης τροφής, η οποία συνδέεται με όλο και υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και συνακόλουθων νοσημάτων.

Ειδικά η ζάχαρη, είναι ένα εθιστικό συστατικό και σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποιοι άνθρωποι είναι απαραίτητο να την προσεγγίζουν με τρόπο παρόμοιο με την αποτοξίνωση από το αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει την καρδιά, το πάγκρεας, τα νεφρά, την επιδερμίδα, τα δόντια, ακόμη και τη διάθεση.

Στον αντίποδα, η αποχή από τη ζάχαρη μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τις επιδόσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα της αποχής από τη ζάχαρη:

Πηγή: dailymail.co.uk

Η σημασία αξιολόγησης του κορεσμού οξυγόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η παλμική οξυμετρία είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση του κορεσμού οξυγόνου σε περιπτώσεις αναπνευστικής δυσχέρειας και για την παρακολούθηση ασθενών που υποβάλλονται σε αναισθησία,…

Το παλμικό οξύμετρο ήταν μια σχεδόν αναπόσπαστη συσκευή αξιολόγησης του ασθενούς μαζί με το στηθοσκόπιο πολύ πριν από τη φετινή πανδημία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 η σιωπηλή υποξία (δηλαδή ασυνήθιστα χαμηλός κορεσμός οξυγόνου χωρίς συμπτώματα υποκειμενικής δύσπνοιας) είναι συχνή σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19.

Η έγκαιρη αναγνώριση της υποξίας και η χορήγηση συμπληρωματικού οξυγόνου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη θνητότητα. Σε συνθήκες υψηλής ζήτησης ιατρικών υπηρεσιών, όπου η παροχή οξυγόνου και τα κρεβάτια που προσφέρουν συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών σημείων του ασθενούς δεν είναι διαθέσιμα για όλους, η παλμική οξυμετρία κατέχει καίριο ρόλο για τον έλεγχο των ασθενών και για την εδραίωση της ανάγκης για συμπληρωματικό οξυγόνο.

Παρόλο, λοιπόν, που η αξιολόγηση και η παρακολούθηση της διακύμανσης του κορεσμού οξυγόνου αποτελεί ένα κρίσιμο συστατικό στοιχείο της κλινικής εξέτασης του ασθενούς και της λήψης κλινικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η διαθεσιμότητά τους σε ευρεία κλίμακα παραμένει ζητούμενο σε υγειονομικές δομές με περιορισμένους πόρους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη των Nichole Starr και συνεργατών N. Starr et al. Pulse oximetry in low-resource settings during the COVID-19 pandemic. The Lancet Global Health 03 July 2020 DOI: https://doi.org/10.1016/S2214-109X(20)30287-4 .

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ, συνοψίζουν τα ευρήματα αυτής της μελέτης. Οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες σε επίπεδο διαθέσιμου νοσηλευτικού και ιατρικού εξοπλισμού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και να διασφαλιστεί η καθολική διαθεσιμότητα συσκευών παλμικής οξυμετρίας και παροχών οξυγόνου.

Τα παλμικά οξύμετρα επιτρέπουν στους κλινικούς ιατρούς να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν άμεσα και έγκαιρα την υποξία, να παρακολουθούν τους ασθενείς που έχουν αναπνευστική δυσχέρεια ή κινδυνεύουν να επιδεινωθούν, και βοηθούν στη λήψη κλινικών αποφάσεων και στην κατανομή των διαθέσιμων νοσοκομειακών κλινών και των συσκευών παροχής οξυγόνου.

Προεκλαμψία: Το στοιχείο στη διατροφή της εγκύου που μειώνει τον κίνδυνο

Η προεκλαμψία εκδηλώνεται στο 2-8% των κυήσεων παγκοσμίως και είναι απόρροια της υψηλής αρτηριακής πίεσης της μητέρας.

Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται η παχυσαρκία, ο διαβήτης και το οικογενειακό ιστορικό προεκλαμψίας, ενώ μπορεί να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια στη μητέρα, πρόωρο τοκετό και θνησιγένεια.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, οι γυναίκες που στα αρχικά στάδια της κύησης έχουν χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στον οργανισμό τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας.

Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins υποστηρίζουν ότι το μαγγάνιο μπορεί να έχει προστατευτικό ρόλο στην εγκυμοσύνη και η ενίσχυση των επιπέδων του στον οργανισμό των γυναικών πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης προεκλαμψίας.

Είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει την προεκλαμψία με τα χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στα πρώιμα στάδια της κύησης, πολύ πριν εκδηλωθεί η επικίνδυνη επιπλοκή.

Οι Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 1.000 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη Boston Birth Cohort και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του μαγγανίου στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μετρήθηκαν αμέσως μετά τον τοκετό, έτειναν να είναι χαμηλότερα στις γυναίκες που είχαν εκδηλώσει προεκλαμψία.

Ανέλυσαν επίσης στοιχεία από τη μελέτη Project Viva (1999-2002) που εστίαζε στη σχέση επιπέδων μαγγανίου στο αίμα τον πρώτο τρίμηνο της κύησης και της προεκλαμψίας. Από τις 1.312 γυναίκες που είχαν λάβει μέρος, οι 48 (3,7%) είχαν εκδηλώσει προεκλαμψία.

Διαπίστωσαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα μαγγανίου στο πρώτο τρίμηνο της κύησης σχετίζονταν με μικρότερο κίνδυνο προεκλαμψίας σε επόμενο στάδιο της κύησης.

Το μαγγάνιο εμπεριέχεται σε πολλές τροφές, όπως τα μύδια, το καστανό ρύζι, οι γλυκοπατάτες, το κουκουνάρι και το σπανάκι.

Παλαιότερα επιδημιολογικά δεδομένα είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με προεκλαμψία τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγγανίου στον οργανισμό τους συγκριτικά με εκείνες που δεν έχουν εκδηλώσει προεκλαμψία στην κύηση.

«Τα ευρήματά μας σχετίζονται με παλαιότερα στοιχεία και δεδομένου ότι η προεκλαμψία εμφανίζει αυξητική τάση χρειαζόμαστε αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψής της», εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Tiange Liu, αναλυτής δεδομένων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Epidemiology.

Διαβάστε επίσης:

Προεκλαμψία: Τα στοιχεία στο αίμα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Υπέρταση κύησης: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μετά τη γέννα

Προεκλαμψία: Ο θανάσιμος κίνδυνος για τις γυναίκες δεκαετίες μετά την εγκυμοσύνη

Πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα;

Μήπως είστε έγκυος αλλά ακόμη δεν έχετε κάνει το  τεστ εγκυμοσύνης που θα σας το επιβεβαιώσει; Τα πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης που ίσως ήδη έχετε,…

Η καθυστέρηση της περιόδου είναι το πιο σύνηθες σύμπτωμα που θα σας κάνει να υποπτευτείτε ότι σε λίγους μήνες θα γίνετε μαμά. Πριν όμως από αυτήν την ένδειξη, υπάρχουν και άλλα πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης που υποδηλώνουν την πιθανή εγκυμοσύνη σας, ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά τη σύλληψη. Ποια είναι αυτά;

 

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Προσαρμογή των δημόσιων κτιρίων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία

Την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων έχει ως στόχο να εξασφαλίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετική υπουργική…

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπονται οι τεχνικές οδηγίες προσαρμογής των υφιστάμενων δημόσιων κτιρίων και υποδομών για την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτά για όλους τους πολίτες.

Όπως τονίζεται από το ΥΠΕΝ, μία από τις κεντρικές κυβερνητικές δεσμεύσεις, και προσωπική προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται πράξη.

«Η ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, καθώς και σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως η άθληση και η αναψυχή, που αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής, περνά μέσα από τα κτίρια όπου ζούμε και εργαζόμαστε και τις υποδομές που χρησιμοποιούμε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως εξήγησε, «οι τεχνικές οδηγίες, που ορίζονται με την υπουργική απόφαση, εξασφαλίζουν ότι οι απαραίτητες προσαρμογές στα υφιστάμενα κτίρια και τους περιβάλλοντες χώρους τους θα γίνονται λαμβάνοντας υπόψιν τις ειδικές ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και των εμποδιζομένων ατόμων, προκειμένου να τους προσφέρεται αυτόνομη, ασφαλής και άνετη πρόσβαση, ώστε να προσεγγίζουν και να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα αγαθά που διατίθενται στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Ανάγκες, που στην πλειοψηφία των κτιρίων στη χώρα μας δεν λαμβάνονταν υπόψιν στον αρχικό σχεδιασμό».

Σημειώνεται, ότι με την εν λόγω απόφαση προβλέπονται απλές, «έξυπνες» και συνάμα όσο το δυνατόν οικονομικές λύσεις για την απαραίτητη προσαρμογή των κτιρίων, με έμφαση τα δημόσια κτίρια, η προσαρμογή των οποίων -βάσει του ισχύοντος πλαισίου- θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 31-12-2020, σε άλλη περίπτωση θα θεωρούνται αυθαίρετα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες: Σημαντική αύξηση των περιστατικών έφερε η πανδημία

Σημαντική αύξηση στα περιστατικά ασθενών με μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες ή μυοκαρδιοπάθεια Τακοτσούμπο ή «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς», καταγράφει μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα στη…

Το εν λόγω σύνδρομο συμβαίνει μετά από σωματικό ή ψυχικό στρες και προκαλεί δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια στον καρδιακό μυ. Η αιτία για την εν λόγω μυοκαρδιοπάθεια πιστεύεται ότι είναι η παραγωγή αυξημένων ορμονών του στρες, που προσωρινά μειώνουν την ικανότητα της καρδιάς να χτυπά κανονικά.

Οι ασθενείς συνήθως έχουν συμπτώματα παρόμοια με έμφραγμα, όπως πόνο στο στήθος και δύσπνοια, όμως δεν έχουν μπλοκαρισμένες στεφανιαίες αρτηρίες. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι καρδιακή αρρυθμία, λιποθυμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση και καρδιογενές σοκ (αδυναμία της καρδιάς να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του σώματος).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Ανκούρ Κάλρα της Κλινικής του Κλίβελαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», διαπίστωσαν μεγάλη αύξηση του ποσοστού των καρδιολογικών ασθενών με τέτοιο σύνδρομο στη διάρκεια της πανδημίας (7,8%) από ό,τι πριν από την εμφάνιση της Covid-19 (μόνο 1,7%).

Επίσης, οι ασθενείς με «ραγισμένη» καρδιά παρέμεναν περισσότερο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας, σε σχέση με την προ-πανδημική περίοδο. Όμως, δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφοροποίηση στη θνησιμότητα των ασθενών με μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες πριν και μετά την πανδημία. Επίσης, το εν λόγω σύνδρομο δεν φάνηκε να αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης, αφού όλοι οι ασθενείς βγήκαν αρνητικοί στα τεστ για κορονοϊό.

Η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει πολλαπλά επίπεδα στρες στις ζωές των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν ανησυχούν μόνο για τους εαυτούς τους ή τις οικογένειές τους μήπως αρρωστήσουν, αλλά, επίσης, νοιάζονται για οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα, κοινωνικά προβλήματα και πιθανώς τη μοναξιά και την απομόνωση. Το στρες μπορεί να έχει σωματικές επιπτώσεις στα σώματα και στις καρδιές μας, όπως δείχνουν και οι αυξημένες σε αριθμό διαγνώσεις μυοκαρδιοπάθειας λόγω στρες που βλέπουμε γύρω μας», δήλωσε ο δρ. Κάλρα.

Συνήθως, οι ασθενείς με τέτοια μυοκαρδιοπάθεια ανακάμπτουν σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αν και μερικές φορές η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερη βλάβη στην καρδιά ή στον εγκέφαλο, που σπάνια μπορεί να αποβεί μοιραία. Τυπικά, το εν λόγω σύνδρομο αντιμετωπίζεται με φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνουν τον ρυθμό της καρδιάς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άκης Πετρετζίκης: Σουβλάκι κοτόπουλο

Το σουβλάκι είναι από τα αγαπημένα fast food μικρών και μεγάλων.

Γιατί όμως να το απολαμβάνουμε μόνο έξω όταν μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι;

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα.

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

Ενδομητρίωση: Ποιες τροφές πρέπει να προτιμούν οι γυναίκες (εικόνες)

Η ενδομητρίωση είναι μια κοινή γυναικολογική πάθηση στην οποία ιστός από το ενδομήτριο αναπτύσσεται σε άλλα παρακείμενα σημεία, όπως οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες ή…

Σε κάποιες περιπτώσεις η ενδομητρίωση δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα, είναι πιο σύνηθες όμως να προκαλεί ισχυρούς πόνους και ενοχλήσεις κατά την έμμηνο ρύση. Άλλα συνοδά συμπτώματα είναι ο πόνος στην περιοχή της πυέλου, στην κοιλιά ή στη μέση, η μεγάλη αιμορραγία στην περίοδο, οι έντονες κράμπες περιόδου και η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων. Η ενδομητρίωση αυξάνει και τον κίνδυνο υπογονιμότητας.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την ενδομητρίωση, μια διατροφή που δρα ενάντια στις φλεγμονές και αποτρέπει τη μαζική απελευθέρωση οιστρογόνων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βοηθητική στο πλαίσιο της διαχείρισης της πάθησης.

Μελέτη του 2013 έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και λαμβάνουν Ω-3 λιπαρά μέσω της διατροφής τους είναι πιο προστατευμένες από τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης, ενώ ισχύει το αντίθετο για όσες έχουν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος, τρανς λιπαρών και καφέ.

Βιβλιογραφική επισκόπηση ερευνητών στη Βραζιλία το 2015 κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή –πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και Ω-3– μπορεί να αποτρέψει είτε την αρχική εκδήλωση είτε την επιδείνωση της ενδομητρίωσης.

Τροφές κατάλληλες για γυναίκες με ενδομητρίωση είναι οι εξής:

Εφημερεύοντα φαρμακεία Προαστίων Αττικής, 10/7/2020

 
 
8πμ-8μμ
 • ΑΙΓΑΛΕΩ: ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 354 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ) Τηλ. 210-5988190
  ΒΑΡΗ: ΒΑΚΧΟΥ 28 Τηλ. 210-8970649
  ΒΟΥΛΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 17 & ΠΑΝΟΣ Τηλ. 210-8956122
  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 13 ΚΑΙ ΝΥΜΦΩΝ 2 Τηλ. 210-8962347
  ΒΥΡΩΝΑΣ: ΧΡΥΣ.ΣΜΥΡΝΗΣ 22 Τηλ. 210-7645411
  ΓΛΥΦΑΔΑ: ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ 50-ΔΑΣΚΑΡΟΛΗ Τηλ. 210-9601830
  ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 25-27 & Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ Τηλ. 210-7215587
  ΚΟΡΩΠΙ: ΚΟΣΜΑ ΝΙΚΟΛΟΥ 3 ΚΑΙ ΗΡΑΣ 9(ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ) Τηλ. 2106026039
  ΛΑΜΠΡΙΝΗ: ΘΥΣΣΟΥ 7 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΕΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ) Τηλ. 210-2135565
  ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 100 Τηλ. 2294066670
  Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 425 Τηλ. 210-2854971
  Ν.ΙΩΝΙΑ: ΕΛ.ΑΛΑΜΕΙΝ 18 Τηλ. 210-2712221
  Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ: ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9 Τηλ. 210-8042550
  Π.ΠΕΝΤΕΛΗ: ΒΑΣ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β 3 Τηλ. 210-8030209
  ΠΑΛΛΗΝΗ: ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 92 Τηλ. 210-6040942
  ΠΑΛΛΗΝΗ: Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 19 Τηλ. 210 6668154
  ΥΜΗΤΤΟΣ: ΑΛΕΞ.ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 1 (ΠΛ.ΥΜΗΤΤΟΥ) Τηλ. 210-7623023
  ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΟΜΗΡΟΥ 20 (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ) Τηλ. 210-6828224
 
8πμ-8πμ
 • ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ 2 Τηλ. 210-5573484
  ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 22 Τηλ. 210-5546448
  ΙΛΙΟΝ: ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦ.ΑΝΔΡ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΣΤΟΡΟΣ 76) Τηλ. 210-2617962
  ΜΑΝΔΡΑ: ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 7 Τηλ. 210-5541344
  ΜΕΓΑΡΑ: ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 81 Τηλ. 22960-23017
  Ν.ΠΑΛΑΤΙΑ ΩΡΩΠ.: 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 4 ΣΚΑΛΑ Τηλ. 22950-31444
  Ν.ΠΕΡΑΜΟΣ: 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 325 Τηλ.
  Ν.ΣΜΥΡΝΗ: ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΗΣ 20 Τηλ. 210-9359909
  ΧΟΛΑΡΓΟΣ: 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ 130 ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟΥ 2 Τηλ. 210-6522341
 
8πμ-2μμ 5μμ-8πμ
 • ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 9 Τηλ. 210-5697744
  ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 14Α ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΟΥ 50 Τηλ. 210-6006279
  ΑΙΓΑΛΕΩ: ΘΗΒΩΝ 465 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΚΑΠΗ) Τηλ. 210-5989220
  ΑΛΙΜΟΣ: Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 15 Τηλ. 210-9826777
  ΑΧΑΡΝΑΙ: ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 82 Τηλ. 210 2444771
  ΓΛΥΦΑΔΑ: Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 109 (ΤΕΡΨΙΘΕΑ) Τηλ. 210-9611031
  ΜΕΛΙΣΣΙΑ: ΛΕΩΦ.ΑΝΔΡ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 Τηλ. 210-8034169
  Ν.ΙΩΝΙΑ: ΑΓΓ.ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 30 (8η ΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ) Τηλ. 210-2797627
  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 16 Τηλ. 210-5757767
  ΠΕΥΚΗ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 3 Τηλ. 210-8055714
  ΧΑΙΔΑΡΙ: ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2α και Α.ΦΛΟΥΝΤΖΗ 2 Τηλ. 210 5816912
  ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΚΑΡΑΟΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11(ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) Τηλ. 210-6852715
 
8μμ-8πμ επομ.
 • ΒΟΥΛΑ: Ι.ΜΕΤΑΞΑ 7 Τηλ. 210-8953286
  ΚΟΡΩΠΙ: ΚΥΠΡΟΥ 64 Τηλ. 210-6628100
  ΛΑΥΡΙΟ: ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΕΡΜΟΥ Τηλ. 2292024333
  ΠΑΛΛΗΝΗ: ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ-Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Τηλ. 210-6668989
  ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ: ΛΕΩΦ. Π.ΡΑΦΤΗ 635 (37ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ) Τηλ. 22990-84440

Εφημερεύοντα φαρμακεία Αθήνας 10/7/2020

 
8πμ-2μμ 5μμ-8πμ
 • ΑΚΑΔ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 116 Τηλ. 210-5141993
  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 22 ΚΑΙ ΒΑΘΕΩΣ (ΝΟΣ.ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ) Τηλ. 210-6465131
  ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ) 120 & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ Τηλ. 210-9569207
  ΚΟΛΩΝΟΣ: ΛΕΑΝΔΡΟΥ 92-94 - ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ (ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΛΕΝΟΡΜΑΝ) Τηλ. 210-5148618
  ΚΟΥΚΑΚΙ: ΒΕΙΚΟΥ 78 Τηλ. 210-9244020
  ΠΑΓΚΡΑΤΙ: ΑΝΑΞΑΡΧΟΥ 26 (ΑΠΟ ΦΙΛΟΛΑΟΥ 207 Ή ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 47) Τηλ. 210-7012510
  ΠΛ.ΜΑΒΙΛΗ: ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ 5 ΠΛ.ΜΑΒΙΛΗ Τηλ. 210-6424723
  ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΝΙΚΗΣ 3 & ΕΡΜΟΥ 2 (ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Τηλ. 210-3228248
  ΤΑΥΡΟΣ: ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ 30 Τηλ. 210-3410632
 
8πμ-8μμ
 • ΑΓ.ΜΕΛΕΤΙΟΥ: Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 145 & ΙΘΑΚΗΣ Τηλ. 210-8223087
  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: ΟΔΗΣΣΟΥ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠ.-ΚΑΙ ΝΥΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ) Τηλ. 210-6913638
  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: ΑΧΑΙΑΣ 15-ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ Τηλ. 210-6924183
  ΓΑΛΑΤΣΙ: ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 31 - Γ. ΣΟΥΡΗ (ΑΠΟ ΒΕΙΚΟΥ 44) Τηλ. 210-2918620
  ΓΑΛΑΤΣΙ: ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ 38 Τηλ. 210-2133555
  ΓΟΥΔΗ: ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 104 (ΠΛ.ΑΓ.ΘΩΜΑ) Τηλ. 210-7787829
  ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 48 (ΠΛ.ΑΓ.ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ) Τηλ. 210-7488553
  ΙΛΙΣΣΙΑ: ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 60 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) Τηλ. 210-7210200
  ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΣΚΡΑ 55-57 & ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Τηλ. 210-9516259
  ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΟΥ 34 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) Τηλ. 210-9582653
  ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 ΠΛ.ΚΥΠΡΟΥ (ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ) Τηλ. 210-9590461
  ΚΟΛΩΝΑΚΙ: ΟΜΗΡΟΥ 21 - ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Τηλ. 210-3615545
  ΚΟΛΩΝΑΚΙ: ΣΚΟΥΦΑ 14 ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ Τηλ. 210-3641766
  ΚΥΨΕΛΗ: ΣΥΡΟΥ 18 Τηλ. 210-8816350
  ΚΥΨΕΛΗ ΑΝΩ: ΚΑΥΚΑΣΟΥ 142-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ Τηλ. 210-8615924
  Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ 5 & ΑΧ.ΠΑΡΑΣΧΟΥ Τηλ. 210-6439382
  ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 111 Τηλ. 210-3388262
  ΟΜΟΝΟΙΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 26 Τηλ. 210-5241897
  ΠΑΓΚΡΑΤΙ: ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΟΥΣ 7 (ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ) ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Τηλ. 210-7512567
  ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΤΩ: ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 75 Τηλ. 210-8312336
  ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 56 & ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ Τηλ. 210-8210773
  ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 362 Τηλ. 210-2021182
  ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΑΝΩ: ΑΡΚΑΔΩΝ 5-ΠΛ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ Τηλ. 210-3468868
  ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΓΟΡΑΚΡΙΤΟΥ 24-28 (ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ) Τηλ. 210-8820594
  ΠΛ.ΒΑΘΗ: ΜΑΡΝΗ 33 Τηλ. 210-5246495
  ΠΛ.ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ: Ι.ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 187 Τηλ. 210 2281565
  ΠΟΛΥΓΩΝΟ: ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ 15-17 (ΕΝΑΝΤΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ) Τηλ. 210-8830088

Εφημερεύοντα φαρμακεία Θεσσαλονίκης, 10/7/2020

Τα φαρμακεία που λειτουργούν πέραν του νομίμου ωραρίου
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 128 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-00.00
ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Λ. ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ 34 ΔΕΥΤ. ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 8.00-00.00
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΡ. Ι. ΜΕΤΑΞΑ 47 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-22.00
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ 48 ΣΑΒΒΑΤΟ 08.30-20.30
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 113 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-22.30 ΣΑ 8.30-20.30
ΒΟΥΖΙΑΝΑ ΤΡ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 79 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 08.30-22.00 ΣΑ8.30-20.30
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝ. ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 18 Δ.-ΤΡ.-ΠΕ.-ΠΑ.-Σ. 08.30-20.30 ΤΕ.8.00-14.30
ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΤΣΙΜΙΣΚΗ 102 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 108 Α. ΤΟΥΜΠΑ ΣΑ. 09.00-15.00 ΚΑΙ 16.00-23.00
ΔΑΝΙΛΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ 7-ΙΩΝ. ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-00.00
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 23 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ 86 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΠΕΜ. 08.30-20.30
ΖΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 90 ΝΕΑΠΟΛΗ ΔΕ.ΕΩΣ ΠΑ 07.30-14.30 ΚΑΙ 16.30-23.00 ΣΑ 7.30-21.00
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ 75 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 29 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΚΑΛΟΒΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 33 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 08.30-22.00
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΕΤΤΗ 61 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 08.30-20.30
ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΝΑ CARREFOUR ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-21.00 ΣΑ 8.30-20.30
ΚΟΤΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΜΝΗΝΩΝ 14 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-22.00 ΣΑ 8.30-20.30
ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ MEDITERRANEAN COSMOS ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΜΙΣΙΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ 102 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ-ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 101 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ 40 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 08.30-20.30
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΩΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 7 ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣ. ΔΡΥΜΟΣ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 08.30-20.30
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΕΥΘ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 66 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-21.00 ΣΑ 8.30-20.30
ΠΕΠΠΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ CARREFOUR ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-21.00 ΣΑ 8.30-20.30
ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΑ Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 33 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΡΑΚΚΑ ΛΕΑ ΕΜΠ. ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΥΛΑΙΑ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΡΟΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 172 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-20.30 ΣΑ 8.30-14.30
ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 72 ΕΛΕΥΘ.ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-23.00
ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 47 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-21.30
ΤΖΙΤΖΗ-ΧΡΥΣΟΥΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ Η. ΠΗΛΕΙΔΗ 1 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-21.30 ΣΑ 8.30-20.30
ΤΟΜΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 61 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-20.30 ΣΑ 8.30-14.30
ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΑΛ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ 72 ΔΕΥΤ. ΕΩΣ ΣΑΒ. 08.30-20.30
ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ 45 ΔΕ. ΕΩΣ ΠΑΡ. 8.30-22.00 ΣΑ 8.30-20.30

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία (από 20:30 μέχρι 00:00)

Τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή (εκτός αργιών και εκτός του διαστήματος από 15/7 έως 15/8), τα παρακάτω φαρμακεία λειτουργούν και κατά τις ώρες μεσημβρινής διακοπής του κανονικού ωραρίου δηλ. 14.00-17.00

Περιοχή Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση ΤΚ Τηλέφωνο
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΡΙΣΣΟΥ 36 ΑΣΤ. ΤΜΗΜΑ  56123  2310732139 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ-ΚΟΡΔΕΛΙΟ  ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 72-ΑΡΤΗΣ  56334  2310706844 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 128  54635  2310200322 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΑΝΕΜΟΥΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΑΝΕΜΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 41 - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΙΟ    2310815809 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΒΑΓΙΩΝΑ ΑΡΓΥΡΕΝΙΑ - ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 3 - ΕΓΝΑΤΙΑ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ  54631  2310241977 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤΑΜΟΒΛΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε. ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 104 ΑΝΑΛΗΨΗ  54643  2310815619 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ 75  54622  2310244184 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 45 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  54631  2310229768 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΚΑΤΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΦΗ 109-ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ  54453  2310918286 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΚΟΥΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 15 ΧΑΡΙΛΑΟΥ  54250  2310328393 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΑΤΑΛΩΝ ΣΟΛΟΜΩΝ-ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4 - ΒΑΡΔΑΡΗΣ  54630  2310508063 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 58-ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ  54641  2310827306 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΠΑΜΠΑΛΙΤΗΣ Γ. - ΜΙΓΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 90 - ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΚΑΝΑΡΗ  54644  2310903077 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 36 Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ  54644  2310848571 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΣΙΣΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 91  54627  2311244004 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞ. ΣΒΟΛΟΥ 24 - ΕΣΠΕΡΟΣ  54622  2310236590 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΦΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Μ.ΑΣΙΑΣ 43 Κ. ΤΟΥΜΠΑ, ΕΥΘΕΙΑ ΘΥΡΑΣ 7 ΓΗΠ. ΠΑΟΚ  54351  2310922444 
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 55     
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΛΜΠΕΡΟΛΑ ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 11-ΤΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ 86  55131  2310414837 
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΦΙΛΟΣΩΦ ΝΤΕΛΙΑ ΑΔ. ΚΟΡΑΗ 6 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΡΑ  55132  2310029409 
ΝΕΑΠΟΛΗ  ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΛΕΞ.ΜΠΙΝΙΩΡΗ 61 ΣΧΟΛΕΙΟ-ΡΟΛΟΪ  56728  2310612861 
ΠΥΛΑΙΑ  ΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 16 - Δ.Ε. ΠΥΛΑΙΑΣ  55535  2310307808 
ΠΥΛΑΙΑ  ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 11ο χλμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΕΜΠ.ΚΕΝΤΡΟ COSMOS  57001  2310805714 
ΣΥΚΙΕΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Ν. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ 17  56625  2310615800 
 
Μεταμεσονύχτια Φαρμακεία (συνεχίζουν μέχρι 08:30 το επόμενο πρωί)
Περιοχή Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση ΤΚ Τηλέφωνο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 128  54635  2310200322 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΤΑΜΟΒΛΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε. ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 104 ΑΝΑΛΗΨΗ  54643  2310815619 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ 75  54622  2310244184 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΑΤΑΛΩΝ ΣΟΛΟΜΩΝ-ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4 - ΒΑΡΔΑΡΗΣ  54630  2310508063 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 58-ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ  54641  2310827306 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΦΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Μ.ΑΣΙΑΣ 43 Κ. ΤΟΥΜΠΑ, ΕΥΘΕΙΑ ΘΥΡΑΣ 7 ΓΗΠ. ΠΑΟΚ  54351  2310922444 
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΦΙΛΟΣΩΦ ΝΤΕΛΙΑ ΑΔ. ΚΟΡΑΗ 6 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΡΑ  55132  2310029409 
ΠΥΛΑΙΑ  ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 11ο χλμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΕΜΠ.ΚΕΝΤΡΟ COSMOS  57001  2310805714 

Εφημερεύοντα φαρμακεία, 10/7/2020

 

Πατήστε στους συνδέσμους για να δείτε τα Εφημερεύοντα Φαρμακεία ανά την Ελλάδα

 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Δήμου Περάματος και Σαλαμίνας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Βόλου
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία  Ευβοίας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Κρήτης
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία  Καβάλας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία  Κιλκίς
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία  Μαγνησίας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία  Πάτρας και  Αχαΐας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Τριχωνίδας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Αιγιαλείας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Δράμας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Δωδεκανήσου
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Ημαθίας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Θήβας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Ιωαννίνων
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Κέρκυρας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Κορινθίας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Λέσβου
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Μεσσηνίας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Ξάνθης
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Πρέβεζας - Λευκάδας
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Ροδόπης
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Σερρών
 
Εφημερεύοντα φαρμακεία Φθιώτιδας
 

* Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τα φαρμακεία της περιοχής που αναζητάτε, αυτό συμβαίνει γιατί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του συγκεκριμένου νομού δεν αναρτά τις εφημερίες online.