ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που θα σου κόψουν την πείνα σε χρόνο dt

Αμυγδαλάκι κανείς;

Οι 5 τροφές που θα σου κόψουν την πείνα σε χρόνο dt

Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στο σπίτι είτε οπουδήποτε αλλού, σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη μέρα σε πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία για φαγητό ακόμη κι αν δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από το τελευταίο σου γεύμα.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν παίρνεις από τα γεύματά σου τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αντέξεις χωρίς να πεινάσεις και αυτά δεν είναι άλλα από τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες και δευτερευόντως από τα υγιεινά λιπαρά.

Χορταστική θεωρείται μια τροφή όταν τα συστατικά της διασπώνται με αργό ρυθμό κατά την πέψη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν μεταβολίζονται και δεν ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές, οι πρωτεΐνες (βλέπε αυγό, κοτόπουλο) διασπώνται με πιο αργό ρυθμό από τους υδατάνθρακες (βλέπε μακαρόνια, γλυκά), από μόνες τους όμως δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά για να κρατήσεις μακριά την πείνα για πολλές ώρες. Θα πρέπει να τις συνδυάζεις και με φυτικές ίνες αλλά και με καλά λιπαρά για να έχεις ένα ισορροπημένο και χορταστικό σνακ.

Στην παρακάτω gallery θα δεις πέντε έξυπνες επιλογές που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση την ώρα που η πείνα σου χτυπάει κόκκινο!

Δες κι αυτό:

Ποιες είναι οι 18 πιο εθιστικές τροφές (φωτογραφίες)

Βιταμίνη Κ: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Τα 7 φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες