ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν ξανάγινε! Γυναίκα φιλοξενούσε 14 μικροσκοπικά παράσιτα στο μάτι της (pics&vid)

Νόμιζε ότι είχε μπει στο μάτι της βλεφαρίδα, όμως η αλήθεια αποδείχτηκε πολύ πιο τρομακτική…

Δεν ξανάγινε! Γυναίκα φιλοξενούσε 14 μικροσκοπικά παράσιτα στο μάτι της (pics&vid)

Η 26χρονη Άμπι Μπέκλι από το Όρεγκον των ΗΠΑ πέρασε μια οδυνηρή 20ήμερη περιπέτεια όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι ενοχλήσεις που ένιωθε οφείλονταν σε μόλυνση από παράσιτα.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, ενώ η Άμπι είχε πάει για ψάρεμα στην Αλάσκα άρχισε να νιώθει έναν ήπιο ερεθισμό στο μάτι της και εκδήλωσε έντονο πονοκέφαλο. Πέντε μέρες αργότερα και αφού οι ενοχλήσεις δεν είχαν υποχωρήσει, αποφάσισε να εξετάσει το μάτι της χρησιμοποιώντας έναν μικρό καθρέφτη. Τότε ήταν που είδε ένα μικρό διάφανο σκουλήκι να κινείται μέσα στην κόγχη του ματιού της.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση των γιατρών για το περιστατικό, η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο The American Society of Tropical Medicine and Hygiene, το παράσιτο που εγκαταστάθηκε στο μάτι της Άμπι ονομάζεται Thelazia gulosa. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους, πρόκειται για το πρώτο στα χρονικά περιστατικό μόλυνσης ανθρώπου από το συγκεκριμένο παράσιτο.



Το Thelazia gulosa είναι γνωστό και ως «cattle eyeworm», καθώς προσβάλλει κατ’ εξοχήν τα μάτια των βοοειδών. Η Άμπι πιστεύεται ότι προσβλήθηκε όταν εργαζόταν σε φάρμα με ζώα και συγκεκριμένα μέσω της έκθεσής της σε μύγες, οι οποίες συχνά μεταφέρουν τα παράσιτα από τα μάτια των ζώων σε άλλους ξενιστές.

Οι γιατροί αφαίρεσαν από το μάτι της Άμπι περισσότερα από 13 παράσιτα συνολικά. Η νεαρή κοπέλα είναι πλέον καλά στην υγεία της, καλά θα κάνει όμως από εδώ και πέρα να φοράει προστατευτική μάσκα όταν δουλεύει κοντά σε ζώα!

Πηγή: USA Today

Κεντρική φωτογραφία: OHSU Ophthalmology

Δείτε κι αυτό:

Λάτρης του σούσι φιλοξενούσε στο έντερό του σκουλήκι 1,5 μέτρου (pics)