ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος νεφρών: Τα 8 συμπτώματα μέσα από εικόνες

Ο καρκίνος των νεφρών εκδηλώνεται όταν τα κύτταρα των νεφρών αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.

Καρκίνος νεφρών: Τα 8 συμπτώματα μέσα από εικόνες

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS), υπολογίζεται ότι μέσα στο 2018 καρκίνο των νεφρών θα εκδηλώσουν περίπου 63.340 άνθρωποι στις ΗΠΑ (42.680 άντρες και 22.660 γυναίκες), ενώ περίπου 14.970 άνθρωποι (10.010 άντρες και 4.960 γυναίκες) θα χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο.

Ο καρκίνος των καρκίνος των νεφρών προσβάλλει συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 64 έτη, ενώ ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι πολύ σπάνιος στον πληθυσμό κάτω των 45 ετών.

Ο καρκίνος των νεφρών βρίσκεται μεταξύ των 10 συνηθέστερων μορφών καρκίνου που προσβάλλουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Οι πιθανότητες να εκδηλώσει ένας άντρας κάποια στιγμή στη ζωή του αυτόν τον καρκίνο υπολογίζεται σε 1 στις 48, ενώ για τις γυναίκες σε 1 στις 83.

Σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών

Σε αρχικό στάδιο, ο καρκίνος των νεφρών συνήθως δεν προκαλεί εμφανή σημάδια και συμπτώματα. Όσο η νόσος προχωρά είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν ενοχλήσεις και προβλήματα υγείας.

Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τα 8 πιο κοινά συμπτώματα που προκαλεί ο καρκίνος των νεφρών.

Να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα αυτά είναι δυνατό να αποδοθούν επίσης σε άλλες, λιγότερο επικίνδυνες, ασθένειες εκτός του καρκίνου των νεφρών. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πληρέστερη ενημέρωση και αξιολόγηση.

Δείτε κι αυτό:

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Οι 8 «χρυσοί κανόνες» προστασίας των νεφρών

Οι 6 καλύτερες τροφές για τα νεφρά σας

Πέτρες στα νεφρά: Δείτε 11 απλούς τρόπους να τις αποφύγετε

Απαντήστε σε 8 ερωτήσεις για να δείτε αν τα νεφρά σας κινδυνεύουν