ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 10 κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων (pics)

Αν σας ταλαιπωρεί κάποια μορφή αρθρίτιδας, όπως η οστεοαρθρίτιδα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, γνωρίζετε πολύ καλά πόση δυσφορία προκαλούν οι πόνοι των αρθρώσεων.

Οι 10 κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων (pics)

Οι πόνοι αυτοί φυσικά σας στερούν τη χαρά της κίνησης και σας κρατούν μακριά από ευχάριστες δραστηριότητες, από τη φροντίδα του κήπου και εκδρομές με φίλους έως αγαπημένα σπορ.

Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο παθήσεων που προκαλούν πόνο, πρήξιμο και ακαμψία στις διάφορες αρθρώσεις του σώματος. Προσβάλλει ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας.

Στις αρθρίτιδες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η οστεοαρθρίτιδα, η οποία οφείλεται σε υπέρχρηση και επακόλουθη φθορά των αρθρώσεων, και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μια αυτοάνοση αρθρίτιδα στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα εξαπολύει «επίθεση» κατά των αρθρώσεων.

Συνδυαστικά με τη φαρμακευτική αγωγή, τις ασκήσεις και τα άλλα μέτρα που μπορεί να συστήσει ο γιατρός για την αποτελεσματική διαχείριση της αρθρίτιδας, χρειάζεται και σωστή διατροφή ώστε να αντιμετωπιστούν οι φλεγμονές και ο πόνος.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε 10 τροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία και την καλή υγεία των αρθρώσεων.

Πηγή: Healthline

Δείτε κι αυτό:

Οι 9 τροφές που βλάπτουν «ύπουλα» τον εγκέφαλο (εικόνες)

Επτά τροφές με περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα

Διατροφή: Οι κορυφαίες πηγές αντιοξειδωτικών σε φωτογραφίες