ΟΜΟΡΦΙΑ

Πρόληψη ραγάδων: Τα 8 αιθέρια έλαια που αξίζει να δοκιμάσετε (pics)

Οι ραγάδες είναι ένα συχνό αισθητικό πρόβλημα, ιδίως μεταξύ των γυναικών που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, κατά την εφηβεία ή λόγω των μεγάλων αυξομειώσεων του βάρους.

Πρόληψη ραγάδων: Τα 8 αιθέρια έλαια που αξίζει να δοκιμάσετε (pics)

Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν η μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο) τεντώνει υπερβολικά, με αποτέλεσμα να «σπάει». Αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ουλών που γίνονται αισθητές στην επιφάνεια του δέρματος (επιδερμίδα) ως ραγάδες.

Όταν πρωτοεμφανίζονται, οι ραγάδες έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα και είναι ανάγλυφες. Με τον καιρό, γίνονται λευκές και επίπεδες. Τα συχνότερα σημεία εμφάνισης των ραγάδων είναι το στήθος, οι γλουτοί, οι μηροί, οι γοφοί, το στομάχι και τα μπράτσα.

Πρόληψη ραγάδων

Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την πρόληψη των ραγάδων, καθώς ενυδατώνουν και τρέφουν το δέρμα σε βάθος ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή του χορίου.

Να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα, αλλά να αναμειγνύονται με κάποιο έλαιο βάσης. Δημοφιλή έλαια βάσης είναι το καρυδέλαιο, το σταφυλέλαιο, το jojoba, το ελαιόλαδο. Μια καλή αναλογία είναι 15-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 30 ml ελαίου βάσης. Κάντε αρχικά μια δοκιμή εφαρμόζοντας το διάλυμα σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας και αν δεν εκδηλωθεί καμία δυσάρεστη αντίδραση εντός 24 ωρών, χρησιμοποιήστε ελεύθερα το διάλυμα στο υπόλοιπο σώμα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τα 8 αποτελεσματικότερα αιθέρια έλαια για την πρόληψη των ραγάδων.

Πηγή: Medical News Today

Δείτε κι αυτό:

Ρυτίδες: Η μία και μοναδική ουσία στην οποία «ορκίζονται» οι δερματολόγοι

Οι απαραίτητες βιταμίνες για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά (pics)

Οι 10 κορυφαίες τροφές που φρενάρουν τη γήρανση (φωτο)