
12. Κόκκινα φασόλια: Ανά φλιτζάνι δίνουν 3 με 4 mg σιδήρου. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Previous-
1. Σπανάκι: Τα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, και κυρίως το σπανάκι, αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου. Τρία φλιτζάνια σπανάκι δίνουν περίπου 18 mg του θρεπτικού συστατικού.
-
2. Μπρόκολο: Εκτός από σίδηρο (0,7 mg ανά μερίδα 100 γραμμαρίων), παρέχει επίσης και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Κ και το μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσιο και σε βιταμίνη C, η οποία διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
-
3. Φακές: Είναι πλούσιες σε σίδηρο (1,1 mg ανά μερίδα 100 γραμμαρίων), αλλά και σε φυτικές ίνες, κάλιο και πρωτεΐνες.
-
4. Κέιλ: Τρία φλιτζάνια κέιλ παρέχουν 3,6 mg σιδήρου.
-
5. Κινέζικο λάχανο (μποκ τσόι): Ανά φλιτζάνι δίνει 1,8 mg σιδήρου, καθώς και μια καλή δόση βιταμίνης Α.
-
6. Ψητή πατάτα: Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, οι ψητές πατάτες δίνουν κάτι παραπάνω από 1 mg σιδήρου.
-
7. Σουσάμι: Μόλις μία κουταλιά της σούπας σουσάμι παρέχει 1,3 mg σιδήρου.
-
8. Κάσιους: Όλοι οι ξηροί καρποί είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, ωστόσο τα κάσιους είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο. Μόλις ¼ του φλιτζανιού δίνουν περίπου 2 mg σιδήρου.
-
9. Σόγια: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη σόγια δίνει περίπου 8 με 9 mg σιδήρου. Η σόγια είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη.
-
10. Ρεβίθια: Ένα φλιτζάνι δίνει 4,7 mg σιδήρου.
-
11. Μαύρη σοκολάτα: Μία μερίδα 30 γραμμαρίων παρέχει περίπου 2 με 3 mg σιδήρου.
-
12. Κόκκινα φασόλια: Ανά φλιτζάνι δίνουν 3 με 4 mg σιδήρου. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.