ΥΓΕΙΑ

Οκτώ tips για φυσική τόνωση & περισσότερη ενέργεια από τους επιστήμονες του Χάρβαρντ!

Μήπως τώρα τελευταία νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν; Μετράτε μέρες μέχρι να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και να απολαύσετε επιτέλους λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης;

Οκτώ tips για φυσική τόνωση & περισσότερη ενέργεια από τους επιστήμονες του Χάρβαρντ!

Η κόπωση είναι ένα σύμπτωμα που ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς λόγω της κουραστική εργασίας, των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων ή και κάποιας ασθένειας. Ανάλογα με την αιτία του, άλλοτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με λίγο περισσότερο ύπνο ή να μας «ακολουθεί» ακόμη και μετά από επαρκή ξεκούραση.

Το επίμονο αίσθημα εξάντλησης και έλλειψης ενέργειας μπορεί να αποδοθεί σε παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι διαταραχές του θυρεοειδούς ή η υπνική άπνοια. Στην περίπτωση αυτή, το σύμπτωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έχει διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί σωστά η υποκείμενη αιτία του.

Όταν όμως τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας δεν οφείλονται σε κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι δυνατό να «διορθωθεί» φυσικά με απλούς τρόπους.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τι συνιστούν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ζωντάνια και ενεργητικότητα!

Πηγή: Harvard Health

Δείτε κι αυτό:

Επίμονη κούραση: 6 κοινές παθήσεις εξηγούν τη μόνιμη εξάντληση

Επτά τροφές και ποτά που σας «κλέβουν» την ενέργεια