ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O θεσμός Democratic Design Days της ΙΚΕΑ πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Älmhult της Σουηδίας

Στη φετινή διοργάνωση από τη χώρα μας παρευρέθηκαν ο Κώστας Βογιατζής aka Yatzer και o Κώστας Σπαθής aka spathumpa

O θεσμός Democratic Design Days της ΙΚΕΑ πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Älmhult της Σουηδίας

Ο δημοφιλής πλέον θεσμός, Democratic Design Days 2018, επέστρεψε για ακόμα μία χρονιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΙΚΕΑ, στο Älmhult της Σουηδίας. O θεσμός αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον τομέα του σπιτιού και αναδεικνύει το «Δημοκρατικό Σχεδιασμό» και τη φιλοσοφία της ΙΚΕΑ που δημιουργεί προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, συνδυάζοντας design, ποιότητα, λειτουργικότητα και προσιτή τιμή.

Στις 7 Ιουνίου, η ΙΚΕΑ άνοιξε τις πόρτες των κεντρικών εγκαταστάσεων και υποδέχτηκε τις Democratic Design Days 2018, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους των Media από όλο τον κόσμο να ζήσουν από κοντά την απόλυτη εμπειρία γύρω από το design για τον εξοπλισμό του σπιτιού, να ενημερωθούν πρώτοι για τις νέες συνεργασίες της ΙΚΕΑ, να δουν τις νέες σειρές προϊόντων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν αλλά και να μάθουν περισσότερα για τις δράσεις της ΙΚΕΑ που συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του πλανήτη.

Στη φετινή διοργάνωση, παρευρέθηκαν από τη χώρα μας δύο ξεχωριστές προσωπικότητες από το χώρο του design και της τέχνης, ο Κώστας Βογιατζής aka Yatzer και ο Κώστας Σπαθής aka spathumpa. Μέσα από τη δική τους ματιά, διαχειρίστηκαν το επίσημο Instagram account της ΙΚΕΑ Greece καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, μεταφέροντας live εικόνες από την εμπειρία τους στις φετινές Democratic Design Days.

Στο πλαίσιο των φετινών Democratic Design Days παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και τεχνικές της ΙΚΕΑ που στοχεύουν στην προστασία του πλανήτη και την καταπολέμηση της λειψυδρίας. Παράλληλα, νέες καινοτομίες και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ενσωματώνονται στα προϊόντα της ΙΚΕΑ για εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την καθημερινή ζωή στο σπίτι.

Από τις σημαντικότερες νέες σειρές που παρουσιάστηκαν στην φετινή διοργάνωση, και θα είναι διαθέσιμες το 2019, ήταν οι σειρές FREKVENS, FÖREMAL, ÖVERALLT, FÖRNYAD, TÄNKVÄRD και «ΙΚΕΑ Art Εvent 2019».

Λίγα λόγια για την καθεμία..

FÖRNYAD

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα Δημοκρατικού Σχεδιασμού είναι η συλλογή FÖRNYAD που έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φοιτητών και όχι μόνο. Παιχνιδιάρικη και με ιδιαίτερο design, η νέα σειρά συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων, τις νέες εκδόσεις της iconic τσάντας FRAKTA, της σειράς τραπεζιών LACK και του καναπέ KLIPPAN.

FÖREMAL

H νέα limited σειρά FÖREMAL προκύπτει από τη συνεργασία της IKEA με τον διεθνούς φήμης Σουηδό καλλιτέχνη, Per B Sundberg. Η σειρά περιλαμβάνει ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα που αναδεικνύουν τον σουηδικό σχεδιασμό και την πλούσια κληρονομιά της εταιρίας.

FREKVENS

Μια από τις πολυ-αναμενόμενες συνεργασίες που ανακοινώθηκαν στη φετινή διοργάνωση, ήταν αυτή της ΙΚΕΑ με την σουηδική εταιρία ηλεκτρικών ειδών Teenage Engineering. Tο αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η νέα σειρά ηχο-συστημάτων FREKVNES, που διακρίθηκε στα Red Dot Awards για τον πρωτοποριακό της σχεδιασμό και την μοντέρνα αισθητική της.

ÖVERALLT

Πέντε σχεδιαστές της ΙΚΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με 10 σχεδιαστές από 7 χώρες της Αφρικής με αποτέλεσμα τη νέα σειρά ÖVERALLT. Τα προϊόντα της συλλογής, όπως πάγκοι, τραπέζια και μοναδικά υφάσματα, αναδεικνύουν την μοντέρνα αισθητική και την δημιουργικότητα των σχεδιαστών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες.

TÄNKVÄRD

Η συμβολή της ΙΚΕΑ στην βιωσιμότητα του πλανήτη, αναδεικνύεται μέσα από την σειρά TÄNKVÄRD. Σε γήινες αποχρώσεις, τα προϊόντα της σειράς έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικά φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και μπαμπού με λιγότερες χημικές προσθήκες, δημιουργώντας στο χώρο μια χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα. Η σειρά περιλαμβάνει φωτιστικά, πάγκους και υφάσματα, ενώ το μπλε κιμονό αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της συλλογής .

ΙΚΕΑ Art Event 2019

Τα χαλιά της ΙΚΕΑ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης μέσα από τη νέα συλλεκτική σειρά “IKEA Art Event 2019”. Οκτώ σχεδιαστές, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο έκφρασης, αποτυπώνουν την δημιουργικότητά τους στα χαλιά της ΙΚΕΑ και σας καλούν να ανακαλύψετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας προσωπικότητα.

Δύο από τις μεγαλύτερες συνεργασίες που ανακοινώθηκαν στην φετινή διοργάνωση και διέγειραν το ενδιαφέρον του κόσμου είναι οι συνεργασίες της ΙΚΕΑ με την adidas και την LEGO. Η ΙΚΕΑ ενώνει τις δυνάμεις της με τις δύο κορυφαίες εταιρίες για να μας παρουσιάσουν νέα προϊόντα και σειρές, που εμπνέονται από τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα.

Στις φετινές Democratic Design Days 2018 ξεχώρισε ακόμα μια φορά η πρωτοπορία και η καινοτομία της ΙΚΕΑ, που συμβάλει στην βιωσιμότητα του πλανήτη ενώ συνεχίζει καθημερινά να προσφέρει έξυπνες λύσεις για το σπίτι που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, συνδυάζοντας μοναδικό design σε προσιτή τιμή.

Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο στο http://ikea.today/