ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μήπως δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά; Ποια σημάδια το μαρτυρούν

Το ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής σίγουρα το γνωρίζετε. Φροντίζετε όμως να περιλαμβάνετε αρκετά από αυτά στα καθημερινά σας γεύματα;

Μήπως δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά; Ποια σημάδια το μαρτυρούν

Οι διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας συστήνουν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 13 μερίδων σε καθημερινή βάση. Ενδεικτικά, ως μία μερίδα νοείται ένα μέτριο μήλο (περίπου όσο ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ), μισό φλιτζάνι κομμένα φρούτα ή λαχανικά (φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα) ή ένα φλιτζάνι σπανάκι.

Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ σημαντικοί. Αν η καθημερινή σας κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν ανταποκρίνεται στις παραπάνω συστάσεις, τότε στερείτε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για να εξασφαλίσετε καλή υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποια σημάδια μαρτυρούν ότι πρέπει να βάλετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας.

Πηγή: Reader’s Digest

Δείτε κι αυτό:

Χάστε κιλά και ρίξτε την πίεσή σας με τη δίαιτα 16:8

Χυμός πορτοκάλι: Πώς θα ενισχύσετε τη θρεπτική του αξία

Ποιες παθήσεις προλαμβάνετε αν συνδυάζετε αυτές τις τροφές (pics)