ΥΓΕΙΑ

Από ποιες μορφές καρκίνου προστατεύει η γυμναστική (pics)

Η τακτική γυμναστική, μαζί με την υγιεινή διατροφή και τον καλό ύπνο, αποτελεί έναν από τους βασικότερους «πυλώνες» της υγείας σε κάθε ηλικία.

Από ποιες μορφές καρκίνου προστατεύει η γυμναστική (pics)

Για να αποφευχθούν καρδιαγγειακά, σκελετικά, αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας, συνιστάται η μέτριας έντασης αεροβική άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά ή η υψηλής έντασης αεροβική άσκηση για τουλάχιστον 75 λεπτά σε εβδομαδιαία βάση. Η αεροβική γυμναστική πρέπει να συνδυάζεται και με ασκήσεις ενδυνάμωσης που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Μέτριας έντασης αεροβική άσκηση θεωρείται το ζωηρό περπάτημα και το κολύμπι, ενώ υψηλής έντασης αεροβική άσκηση το τρέξιμο και ο χορός. Όσο για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. βαράκια ή ιμάντες), αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί το ίδιο το βάρος του σώματος.

Γυμναστική

Η συμβολή της γυμναστικής είναι σημαντικότατη και για την πρόληψη των διαφόρων μορφών καρκίνου, μιας νόσου που κοστίζει σχεδόν εννέα εκατομμύρια ζωές σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο ΠΟΥ εκτιμά πως ποσοστό 30-50% όλων των περιστατικών καρκίνου είναι δυνατό να προληφθούν μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η πιο συχνή γυμναστική.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε σε ποιες μορφές καρκίνου έχει την ισχυρότερη προληπτική δράση η γυμναστική.

Δείτε κι αυτό:

Η αντιοξειδωτική ουσία που «φρενάρει» την εξάπλωση του καρκίνου

Βιταμίνη D: Για ποιον καρκίνο μειώνει τον κίνδυνο κατά ένα τρίτο

Πρόληψη καρκίνου: Πλάνο 10 σημείων για να μειώσετε τον κίνδυνο κατά 40%

Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (φωτο)

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα 5 σημάδια-κλειδιά του «νεανικού» καρκίνου (εικόνες)