ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λίπος στο συκώτι: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Το λίπος στο συκώτι ή η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος εκδηλώνεται όταν πάνω από το 5% των κυττάρων του ήπατος περιέχουν λίπος.

Λίπος στο συκώτι: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Η ακριβής αιτία της πάθησης δεν είναι γνωστή, τόσο όμως η κακή διατροφή όσο και η κληρονομικότητα, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου.

Η απουσία διάγνωσης και αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση, μία κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άμεση θεραπεία για τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, οι γιατροί στοχεύουν την υποκείμενη αιτία της πάθησης, δηλαδή την παχυσαρκία.

Τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, χοληστερόλη και ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται γενικά, είναι όμως ιδιαίτερα επιβλαβείς για το συκώτι.

Το συγκεκριμένο όργανο εκτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες όπως η μετατροπή των τροφών σε ενέργεια, η επεξεργασία των λιπαρών στο αίμα και η απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών.

Εάν έχετε ήδη λίπος στο συκώτι ή θέλετε να αποφύγετε τη δημιουργία του, αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές, καθώς και το αλκοόλ, το οποίο επιβαρύνει πολύ τη λειτουργία του ήπατος.

Πηγή: foodprevent.com

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές που προλαμβάνουν τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Οι κίνδυνοι για την καρδιά

Το ρόφημα που σώζει το συκώτι σας!