ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Οι 6 χειρότερες τροφές για το καρδιαγγειακό σύστημα (pics)

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (WHF).

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Οι 6 χειρότερες τροφές για το καρδιαγγειακό σύστημα (pics)

Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία ευθύνονται για σχεδόν τους μισούς θανάτους από μη μεταδοτικά νοσήματα (NCDs). Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως και κοστίζουν ετησίως 17,5 εκατομμύρια ζωές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μπορεί να αποτρέψει τουλάχιστον το 80% των πρόωρων θανάτων καρδιαγγειακής αιτιολογίας, για παράδειγμα λόγω καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού.

Όσον αφορά τη διατροφή, οι υγιεινές και θρεπτικές τροφές συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, ενώ αντίθετα οι επεξεργασμένες τροφές και όσες είναι πλούσιες σε ζάχαρη και κακής ποιότητας λιπαρά είναι επιβλαβείς για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Δείτε κι αυτό:

Καρδιακή ανεπάρκεια: Σε ποια ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο η σοκολάτα

Ρυτίδες στο μέτωπο: Τι αποκαλύπτουν για την καρδιά

Ο χυμός που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από τα καρδιαγγειακά