ΥΓΕΙΑ

Δείτε τα 7 καθημερινά πράγματα που αυξάνουν τον κίνδυνο ιώσεων και γρίπης (pics)

Υπάρχουν σε κάθε σπίτι, χρησιμοποιούνται πολλές φορές καθημερινά από μικρούς και μεγάλους και μπορούν να «μεταδώσουν» ιώσεις και γρίπη.

Δείτε τα 7 καθημερινά πράγματα που αυξάνουν τον κίνδυνο ιώσεων και γρίπης (pics)

Όλοι ανησυχούμε μήπως κολλήσουμε κάποια ίωση, στο αεροπλάνο, στο ασανσέρ της δουλειάς ή στα πολυσύχναστα κλειστά μέρη. Όμως ο κίνδυνος μπορεί να βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπου μπορεί να «κατοικοεδρεύουν» οι ιοί της γρίπης και πολλών άλλων μεταδοτικών ιώσεων.

Επιστήμονες από το αμερικανικό κέντρο Υγείας Johns Hopkins, αναφέρουν πως όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει ίωση, ούτε λίγο ούτε πολύ διασκορπίζει τον ιό σε ολόκληρο το σπίτι! Οι επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα συνήθως καθαρίζονται τακτικά, ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος.

Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που χρησιμοποιούνται συχνά αλλά καθαρίζονται σπάνια, και στα οποία μπορεί να «παραμονεύουν» τα μικρόβια. Το ότι πρόκειται για… άψυχα αντικείμενα δεν αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού, αφού ανάλογα με τον τύπο τους, οι ιοί ζουν πάνω στις επιφάνειες από μερικά λεπτά της ώρας έως και μερικές μέρες!

Πηγή: Reader's Digest

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα