ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στο Αττικό νοσοκομείο (φωτογραφίες)

Βρέθηκε στο Χαιδάρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Επίσκεψη Κ.Μητσοτάκη στο Αττικό νοσοκομείο (φωτογραφίες)

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να περπατά στους διαδρόμους, ανάμεσα σε ράντζα...

Όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικο».

Από το Μοσχάτο αναφέρουν πως τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από μία άνευ προηγουμένου κρίση και καταλογίζουν στην κυβέρνηση «τραγική πολιτική Υγείας».

«Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε ακόμη πως πολλά από τα προβλήματα είναι παλιά - και όχι μόνο των τελευταίων 4 ετών - αλλά έχει έρθει η ώρα «να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία». Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμα της για την Υγεία.

Σκληρή «κόντρα» διοίκησης σωματείου για τα ράντζα

Το Αττικό νοσοκομείο βρέθηκε της τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα λόγω των ράντζων που εμφανίζονται σε κάθε εφημερία. Στην πιο πρόσφατη έφτασαν τα 121, κάτι που παραδέχτηκε τόσο η διοίκηση όσο και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, παρ' ότι παραδέχεται όσα συνέβησαν, η διοίκηση έσπευσε να κατηγορήσει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, επειδή κατήγγειλε το φαινόμενο των ράντζων και γνωστοποίησε ότι τη συγκεκριμένη μέρα (15 Ιανουαρίου) χρειάστηκε να κινητοποιηθεί ο υγειονομικός μηχανισμός ώστε να σταματήσει η διακομιδή περιστατικών στην εφημερία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αττικό νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης:

Αττικόν: 121 ράντζα στην τελευταία εφημερία!