ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανέρχεται η ΠΟΕΔΗΝ με νέα καταγγελία για ράντζα

Αυτή τη φορά, η καταγγελία αφορά το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, το οποίο ανήκει σε αυτά που αναπτύσσουν ράντζα σε κάθε εφημερία.

Επανέρχεται η ΠΟΕΔΗΝ με νέα καταγγελία για ράντζα

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «η εφημερία έκλεισε σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου με 35 ράντζα στην παθολογική κλινική, και 20 στην καρδιολογική».Οι συνδικαλιστές αναφέρουν πως «τα ράντζα φτάνουν μέχρι την πόρτα της εξόδου του νοσοκομείου».

Τι αναφέρουν οι γιατροί

Γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι και αναφέρουν στο onmed πως τα ράντζα είναι διαχρονικό φαινόμενο στις εφημερίες συγκεκριμένων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής (Ευαγγελισμός, Κρατικό Αθηνών και Νίκαιας, Λαϊκό, Αττικόν).

Σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός οτι τα ράντζα εμφανίζονται σε κάθε εφημερία σημαίνει ότι τα διαθέσιμα νοσηλευτικά κρεβάτια δεν επαρκούν για τις ανάγκες και θα πρέπει να αναπτυχθούν νέα. Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της δυτικής Αττικής, έχει προταθεί η πλήρης επαναλειτουργία και εφημέρευση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν πως είναι υπό επεξεργασία «ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς», και με στόχο να αποσυμφορηθούν οι εφημερίες.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ για το Κρατικό Νίκαιας.