ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον Πολάκη στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα εγκαινία ιατρικού εξοπλισμού.

Με συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν τον Πολάκη στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Τον «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που είχαν «μπλοκάρει» την είσοδο και είχαν απλώσει πανό με σύνθημα «Καμία απόλυση - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού».

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα της Κρήτης, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «δώστε λεφτά για υγεία και πρόνοια». Ο Π.Πολάκης δεν έδειξε να «πτοείται» και βγήκε από το αυτοκίνητο για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ φέρεται να είπε πως «δεν έχει ανάγκη προστασίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα απολυθεί κανείς.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εγκαινιάζονται σήμερα, Δευτέρα, ένας νέος γραμμικός επιταχυντής (ο δεύτερος στο νοσοκομείο) και ένα υβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής γ’ κάμερας με αξονικό τομογράφο. Μεγάλο μέρος του κόστους αγοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού καλύφθηκε από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το σωματείο είχε απο μέρες προειδοποιήσει για την κινητοποιήση, κατηγορώντας τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας ότι «επιχειρούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα και... φιέστες να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στο ΕΣΥ».

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση (πηγή: σωματείο εργαζομένων)

Διαβάστε επίσης:

Εγκαίνια με κινητοποιήσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου