ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκριάτικο «πάρτυ» της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας (φωτογραφίες)

Στάση εργασίας μέχρι τις 3 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Αιχμή της διαμαρτυρίας, οι απολύσεις συμβασιούχων.

Αποκριάτικο «πάρτυ» της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας (φωτογραφίες)

Αποκριάτικο σκηνικό έστησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί.

Οι συνδικαλιστές έφτιαξαν το «γαϊτανάκι των απολύσεων», με φωτογραφίες αξιωματούχων τους οποίους χαρακτήρισαν «μασκαράδες».

Αιχμή της σημερινής διαμαρτυρίας είναι οι επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών και άλλων πρώην εργολαβικών εργαζομένων.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» καταγγέλλει τη διοίκηση οτι προκήρυξε εσωτερικό διαγωνισμό για την καθαριότητα, και οι ήδη υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τομέα κινδυενεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το σωματείο υποστηρίζει μάλιστα, πως στις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δοθεί ενίαια λύση για όλα τα νοσοκομεία.

Στις περισσότερες μονάδες του ΕΣΥ υπηρετούν συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Οι συμβάσεις έχουν ήδη παραταθεί μια φορά και οι εργαζόμενοι ζητούν νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωσότου υπάρξει ενιαία προκήρυξη.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» κατηγορούν τη διοίκηση οτι αυθαιρετεί «ενώ θα έπρεπε να ζητά τη μονιμοποίηση των καθαριστριών οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκραΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, που υποστηρίζουν ότι λήγουν οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες) το οποίοι οδηγείνται σε απόλυση.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση στην Αριστοτέλους.