ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κετογονική δίαιτα: 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να κάψετε γρήγορα λίπος (pics)

Η κετογονική δίαιτα συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητάς της στην απώλεια βάρους, καθώς ενεργοποιεί μια βιολογική διαδικασία που επιτρέπει στο σώμα να καίει μόνο λίπος.

Κετογονική δίαιτα: 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να κάψετε γρήγορα λίπος (pics)

Η διαδικασία της κέτωσης θέτει το σώμα σε μεταβολική κατάσταση που επικεντρώνεται στην καύση λίπους αντί υδατανθράκων για την παραγωγή ενέργειας. Κατά τη διαδικασία αυτή, παράγονται κετόνες. Οι κετόνες είναι ενώσεις που συσσωρεύονται στο αίμα και απομακρύνονται με τα ούρα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κετογονικής διατροφής είναι ότι επιτρέπει σε αυτούς που την ακολουθούν να τρώνε τρόφιμα που θεωρούνται κατά βάση ανθυγιεινά για να ενισχύσουν περαιτέρω τη διαδικασία καύσης λίπους. Τέτοια είναι όσα περιέχουν πολλά λιπαρά, τα οποία όταν συνδυάζονται με λίγους υδατάνθρακες, ενεργοποιούν την καύση λίπους.

Με απλά λόγια, η δίαιτα προϋποθέτει τη μείωση των υδατανθράκων και την αυξημένη πρόσληψη λίπους και πρωτεϊνών. Πρέπει όμως να είναι υγιεινά λιπαρά. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι μαργαρίνες και φυτικά έλαια, όπως το κραμβέλαιο και το καλαμποκέλαιο.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να περιορίσετε την πρόσληψη υδατανθράκων στην κετογονική δίαιτα.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Κετογονική δίαιτα: 3 γαλακτοκομικά που σαμποτάρουν το αποτέλεσμα (pics)

Κετογονική δίαιτα: Ποια ροφήματα επιτρέπονται & ποια όχι (φωτο)

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Μπορώ να κάνω κετογονική δίαιτα;