ΟΜΟΡΦΙΑ

Καθημερινές δραστηριότητες για να είστε πάντα σε φόρμα (pics)

Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να έχετε τα οφέλη της διαλειμματικής προπόνησης.

Καθημερινές δραστηριότητες για να είστε πάντα σε φόρμα (pics)

Το επιστημονικό έντυπο British Journal of Sports Medicine αναφέρει ότι καθημερινές δραστηριότητες όπως το να μεταφέρετε τις σακούλες με τα ψώνια χρησιμοποιώντας τη σκάλα ή να τρέξετε για να προλάβετε το τρένο, θα μπορούσαν να έχουν οφέλη για την υγεία παρόμοια με τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, γνωστή και ως HIIT.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα οφέλη της HIIT, όπως η βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και η απώλεια βάρους, οφείλονται σε σύντομης διάρκειας ασκήσεις υψηλής έντασης. Παρόμοια οφέλη μπορούν να έχουν και μερικές κοινές δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά.

Ίσως αναρωτιέστε ποιες από τις δραστηριότητες που κάνετε καθημερινά μπορούν να ταξινομηθούν ως ασκήσεις υψηλής έντασης. Πολύ απλές συνήθειες, όπως για παράδειγμα ο γρήγορος βηματισμός για να διασχίσετε ένα δρόμο!

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η διάρκεια μιας τέτοιας δραστηριότητας μπορεί να ποικίλει από λίγα δευτερόλεπτα (π.χ. το ανέβασμα της σκάλας) έως μερικά λεπτά ή ακόμα και ώρες (π.χ. οι δουλειές του σπιτιού).

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η καθημερινή σας ρουτίνα να περιλαμβάνει ήδη σύντομες περιόδους σωματικής δραστηριότητας υψηλής έντασης, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία σας.

Η μελέτη δείχνει ότι η αύξηση αυτών των σύντομων διαστημάτων καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην υγεία σας, σίγουρα λοιπόν δεν θα βλάψει να προσθέσετε μερικές ακόμη δραστηριότητες στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Πόσο πρέπει να περπατάτε καθημερινά για να χάσετε βάρος (video)

Το καλύτερο είδος άσκησης ανάλογα με την ηλικία σας (εικόνες)

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου: Με πόσα λεπτά σωματικής δραστηριότητας θα τον μειώσετε