ΥΓΕΙΑ

Έξι ασθένειες που προδίδουν τα χέρια σας (εικόνες)

Από το μήκος των δαχτύλων έως τη δύναμη της λαβής, τα χέρια αποκαλύπτουν σημαντικότατες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας και προειδοποιούν για σοβαρές ασθένειες.

Έξι ασθένειες που προδίδουν τα χέρια σας (εικόνες)

1. Τρέμουλο – Πάρκινσον

parkinson

Το τρέμουλο των χεριών μπορεί να οφείλεται σε «αθώες» αιτίες όπως η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης ή να αποτελεί παρενέργεια κάποιου φαρμάκου. Όταν όμως είναι επίμονο και δυσκολεύει την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων καλό είναι να αξιολογείται από ειδικό. Ειδικά το τρέμουλο μόνο στο ένα χέρι αποτελεί συχνά ένα από τα πρώτα συμπτώματα του Πάρκινσον.

2. Εφίδρωση στις παλάμες – Υπεριδρωσία

uperidrosia

Η αυξημένη παραγωγή ιδρώτα στις παλάμες είναι χαρακτηριστική στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ή μπορεί να οφείλεται σε διαταραχή της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. Μια άλλη εξήγηση είναι η υπεριδρωσία, πάθηση που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων. Στα περισσότερα άτομα με υπεριδρωσία, η αυξημένη παραγωγή ιδρώτα διαπιστώνεται μόνο σε ένα ή δύο συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως οι μασχάλες, οι παλάμες ή τα πέλματα. Η υπεριδρωσία αντιμετωπίζεται συνήθως με ισχυρά συνταγογραφούμενα ανθιδρωτικά ή και με μπότοξ.

Δείτε τέσσερις ακόμη ασθένειες που φαίνονται στα χέρια στην παρακάτω gallery.

Πηγή: Reader’s Digest