ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έχω κυτταρίτιδα στα πόδια. Δεν κάνω κακή διατροφή, τι μπορώ να κάνω για να φύγει;

Eίμαι 25 χρονών 43 κιλά με ύψος 1,52 και έχω κυτταρίτιδα στα πόδια. Δεν κάνω κακή διατροφή, αποφεύγω να τρώω όσο μπορώ απέξω, δεν πίνω ποτέ αναψυκτικά μόνο νερό ή κανένα χυμό από φυσικά πορτοκάλια στο σπίτι και φρούτα. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει η κυτταρίτιδα;

Έχω κυτταρίτιδα στα πόδια. Δεν κάνω κακή διατροφή, τι μπορώ να κάνω για να φύγει;

Την ερώτηση αυτή απευθύνει προς το «Λόγω Διατροφής» μία αναγνώστρια. και η κυρία Έφη Δέδε - Επιστημονική Υπεύθυνη στο ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, απαντά:

«Αγαπητή,
Ακολουθείστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή προκειμένου να μειώσετε το συνολικό σωματικό σας λίπος. Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση νερού και να εντείνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Για να βοηθήσετε το σώμα σας, καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και κάλιο, όπως είναι οι ντομάτες, το καρπούζι, τα αχλάδια και το μάνγκο, προσθέστε γιαούρτι στη διατροφή σας ή ρίξτε γάλα στα δημητριακά σας το πρωί για να αυξήσετε την πρόσληψη του ασβεστίου.

Επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης ψωμιά και ζυμαρικά για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Προτιμήστε τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως άπαχο γάλα αντί του πλήρους γάλακτος. Εάν καταφέρετε να μειώσετε την ποσότητα λίπους στη διατροφή σας, θα μειώσετε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη και το σώμα σας θα κάψει το λίπος πιο γρήγορα

Αποφύγετε ουσίες που επιδεινώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται το αλκοόλ - το οποίο αφυδατώνει το σώμα - και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Αποφύγετε την υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην κατακράτηση νερού και να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα. Άλλα τρόφιμα που πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην κυτταρίτιδα είναι τα λιπαρά τρόφιμα, τα βαριά επεξεργασμένα, και τηγανητά. Πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Η άσκηση δεν θα εξαλείψει πλήρως την κυτταρίτιδα. Η άσκηση θα βελτιώσει όμως τη γενική υγεία σας και ευεξία. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, ωστόσο, θα σας βοηθήσει να χάσετε το επιπλέον βάρος και θα δυναμώσει τους μυς σας. Αυτό θα βελτιώσει την γενική σας εμφάνιση και θα μειώσει το ποσό της κυτταρίτιδας στο σώμα σας. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να ασκείστε τουλάχιστον 3-4 ημέρες την εβδομάδα για 30-45 λεπτά. Η έντονη σωματική άσκηση βοηθά επίσης στην καλή κυκλοφορία του αίματος και αντλεί οξυγόνο σε διάφορα μέρη του σώματός σας.

Έφη Δέδε- Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.logodiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κυτταρίτιδα: 3 στοχευμένες ασκήσεις για να την εξαφανίσετε

Το πρότυπο ομορφιάς του γυναικείου σώματος ανά τους αιώνες (βίντεο)

Ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας: Ένας πολύτιμος σύμμαχος

Κυτταρίτιδα: Πώς θα την αντιμετωπίσετε στο σπίτι