ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To maca or not to maca; Εσύ γνωρίζεις τα οφέλη αυτής της υπερτροφής;

Γιατί αγαπάμε maca;

To maca or not to maca; Εσύ γνωρίζεις τα οφέλη αυτής της υπερτροφής;

Την ακούς παντού. Πολλοί την έχουν αναγάγει στην απόλυτη υπερτροφή. Και δικαιολογημένα, αφού σε βοηθάει να καταπολεμήσεις το στρες και την κατάθλιψη, χαρίζει ενέργεια, και απογειώνει τη σεξουαλική σου ζωή. Μην παρασύρεσαι όμως και προσέγγισέ την με προσοχή.

Η maca (όχι, όχι matcha), είναι ένα ποώδες φυτό που έρχεται από το Περού και ανήκει στην κατηγορία των προσαρμογόνων (adaptogens) – τα φυτά αυτά που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στο στρες και συμβάλλουν στην υγεία και ευεξία του οργανισμού, ολιστικά.

Δεν υπάρχει κάποια 100% έγκυρη έρευνα για την maca και τα οφέλη της. Μάλιστα, μια μελέτη για τα οφέλη της έδειξε ότι χρειάζεται πολύ παραπάνω χρόνος για να επιβεβαιωθούν οι ευεργετικές ικανότητες του φυτού αυτού. Πολλές από τις έρευνες που υπάρχουν έχουν γίνει είτε σε ζώα ή σε πολύ μικρές ομάδες ανθρώπων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να γενικεύσουμε το αποτέλεσμα.

Αυτό λοιπόν που σε συμβουλεύω να κάνεις: όπως θα δεις παρακάτω η maca έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη, όμως κράτα μικρό καλάθι.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr