ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει η τακτική κατανάλωση μάνγκο (εικόνες)

Το μάνγκο (Mangifera indica) είναι ένα ζουμερό και με πλούσια γεύση τροπικό φρούτο.

Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει η τακτική κατανάλωση μάνγκο (εικόνες)
Bigstock

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και λιποδιαλυτικά φυτοχημικά.

Ειδικότερα, περιέχει χαλκό, βιταμίνη C, Β6, Α και Ε. Ένα φλιτζάνι μάνγκο (165 γρ.) παρέχει σχεδόν το 70% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βιταμίνης C.

Οι βιταμίνες C, B6 και ο χαλκός συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι βιταμίνες A, C και E προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση μάνγκο προστατεύει από τις παρακάτω παθήσεις: