ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δείτε τα δικαιώματά σας στην περίθαλψη στο εξωτερικό - ενημέρωση από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Είναι γνωστό ότι εδώ και ένα χρόνο όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε πλέον την ίδια δυνατότητα περίθαλψης σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα με τους ίδιους όρους και με την ίδια επιβάρυνση που έχουν και οι μόνιμοι κάτοικοί της.

Δείτε τα δικαιώματά σας στην περίθαλψη στο εξωτερικό - ενημέρωση από την ΕΚΠΟΙΖΩ

Για τα δικαιώματα περίθαλψης των πολιτών της ΕΕ σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ίδιους κανόνες και δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων ενημερώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ωστόσο, πρόκειται για μια πληροφορία που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούν και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσής τους, στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Αν λοιπόν ο οποιοσδήποτε χρειαστεί περίθαλψη σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ. Εκεί θα βρεί όλες τις σχετικές πληροφορίες, οι οποίες είναι απαραίτητες όχι μόνο για τον προγραμματισμό της νοσηλείας του, αλλά και για την περίπτωση απρόβλεπτης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού, τους τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων του ως ασθενή εφόσον παραβιαστούν κ.λπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν με τις βασικές πληροφορίες από το φυλλάδιο του ΕΟΠΠΥ ή μπορούν να κατεβάσουν το πρότυπο έντυπο συνταγής με ισχύ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet, μπορούν να τηλεφωνήσουν, να στείλουν φαξ ή να κλείσουν προσωπικό ραντεβού με τον ΕΟΠΠΥ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΟΠΥΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 39, 151 23 Μαρούσι, Γραφεία: Αποστόλου Παύλου 12, 151 23 Μαρούσι, Τηλέφωνα: 2108110700-702

Αρ. τηλεομοιοτυπίας (Fax): 2108110710, E-mail: ncp_gr@eopyy.gov.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ανάγκη για σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην υγεία, τονίζουν φορείς και καθηγητές

Συνέδριο ΕΣΔΥ: Οξύνονται οι ανισότητες στην Ελλάδα λόγω κρίσης

Αιμορραγεί ο ΕΟΠΥΥ από τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης

ΕΟΠΥΥ: Οι οδηγίες δεν περικόπτουν εξετάσεις, αποτελούν εργαλείο - δεν μας αφορούν οι εντυπωσιασμοί

Κοντός: Η απουσία θεσμικού πλαισίου υπεύθυνη για την διαφθορά - καθοριστικές οι ποινές