ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εξαιρούνται τελικά τα εμβόλια από το πλαφόν συνταγογράφησης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Στην εξαίρεση των εμβολίων από το όριο του πλαφόν συνταγογράφησης, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ μετά το σάλο που δημιουυργήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι δεν έχουν εξαιρεθεί οι εμβολιασμοί από το πλαφόν των 40 ευρώ που προβλέπεται για τους παιδίατρους.

Εξαιρούνται τελικά τα εμβόλια από το πλαφόν συνταγογράφησης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επσιτολές τους στον ΕΟΠΥΥ διαμορτύρονταν για το γεγονός ότι στο πλαφόν συνταγογράφησης δεν έχουν εξαιρεθεί τα εμβόλια, τα οποία προβλέπονται από το εθνικό υποχρεωτικό πρόγραμα εμβολιασμών.

Το onmed.gr έθεσε το θέμα στην υφυπουργό Υγείας κα. Κατερίνα Παπακώστα η οποία ως αρμόδια για τα θέματα δημόσιας υγείας και το πρόγραμμα εμβολιασμού, συζήτησε το πρόβλημα με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, με την επισήμανση ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αμέσως δόθηκε εντολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να υπάρξει σαφής διαχωρισμός των εμβολίων από το πλαφόν συνταγογράφησης.

Σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, εξαιρούνται τα παιδικά εμβόλια από τον υπολογισμό του ορίου συνταγογράφησης. Η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά, επομένως όσοι παιδίατροι έχουν συνταγογραφήσει εμβόλια από την αρχή του μέτρου θα εξαιρεθούν».

Διαβάστε επίσης

Πλαφόν 40 ευρώ και στα εμβόλια βάζει ο ΕΟΠΥΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών