ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Σκληραίνει η κόντρα - Aς βγει επώνυμα ο ΕΟΠΥΥ να καταγγείλει λέει ο ΣΕΚ

Την άποψη ότι ο κλάδος βρίσκεται λίγο προ των πυλών του αφανισμού του, θα καταθέσουν σήμερα το πρωί στην συνέντευξη τύπου που θα παραθέσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο, οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών, με αφορμή τις καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ για υπερκοστολογήσεις και την ευθεία στοχοποίηση του κλάδου.

Ιδιωτικές Κλινικές: Σκληραίνει η κόντρα - Aς βγει επώνυμα ο ΕΟΠΥΥ να καταγγείλει λέει ο ΣΕΚ

Παράλληλα, ο ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών) όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί και νομικά απέναντι στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει στο on Med ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Μπαρδής.

Φυσικά μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν, ο Σύνδεσμος και τα μέλη του, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ....δεν είναι ελέφαντες.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία έχει αναλάβει, να ξεδιαλύνει την υπόθεση με τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπολογίζονται σε 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά στη διερεύνηση της τέλεσης απάτης στρεφόμενης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος ή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου πάντως, τα μέλη του ΣΕΚ θα αναφερθούν στην υπόθεση, ξετυλίγοντας από την αρχή το κουβάρι της ιστορίας και θα μιλήσουν ενδελεχώς για το τι συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ. Με τον Οργανισμό, όπως αναφέρουν, που έχει βαλθεί να καταστρέψει έναν κλάδο, χιλιάδες εργαζομένους και υγιείς επιχειρήσεις, στοχοποιώντας τους ξεκάθαρα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ αναφέρει, ότι πρώτος ο Σύνδεσμος ζήτησε να γίνουν οι έλεγχοι των τιμολογίων και μάλιστα φανταστείτε, ότι ενώ δεν έχουμε πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ (χρωστά εκτός των άλλων και ληξιπρόθεσμα από το 2006 έως το 2011) να πληρώσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις τις ελεγκτικές εταιρείες.

Ας βγει επώνυμα και αποδεδειγμένα ο ΕΟΠΥΥ να πει ποιες κλινικές έχουν πραγματοποιήσει ατασθαλίες και όχι να ρίχνει σφαίρες στον αέρα. Είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο αυτό, σημειώνει ο κ. Μπαρδής καθώς και μέλη του ΣΕΚ. Να σημειώσουμε ότι ο έλεγχος ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και αυτή την στιγμή η διαδικασία αφορά στους δεύτερους ελέγχους. Στελέχη της αγοράς των ελεγκτικών εταιρειών πάντως, αναφέρουν ότι αυτά τα προβλήματα ήταν επόμενο να συμβούν, αφού είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις τι ακριβώς κστολογήθηκε σε μία νοσηλεία. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει ο έλεγχος να γίνεται άμεσα, όπως ακριβώς κάνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Να σημειώσουμε, ότι εκτός από τις τεράστιες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών, οι επιχειρήσεις είναι επιφορτισμένες και με την καταβολή του χαρατσιού clawback, το οποίο για το 2013 ανέρχεται σε 150 εκατ.ευρώ. Στο ποσό αυτό, συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ, πράγμα που είναι παράνομο, όπως καταγγέλουν οι επικεφαλής των επιχειρήσεων.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών στην σημερινή του συνέντευξη τύπου, θα υπογραμμίσει ακόμη, ότι θα είναι ο πρώτος που θα καταδικάσει και θα ζητήσει την τιμωρία όσων επιχειρήσεων παρανόμησαν, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Ευρισκόμενοι για μια ακόμα φορά μπροστά σε ένα καινούργιο αδιέξοδο, δηλώνουμε την απερίφραστη εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη:

Οι Κλινικές καταγγέλουν τον ΕΟΠΥΥ για σκοτεινές μεθοδεύσεις σχετικά με τον έλεγχο