ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Βορίδης: Κάθε 3 χρόνια το τεστ Παπ τελικά, και όχι κάθε χρόνο!

Η υπουργική απόφαση που βάζει όριο στη διενέργεια του τεστ Παπανικολάου κάθε 3 χρόνια είναι σε ισχύ και δεν έχει αλλάξει, παρά τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Βορίδης: Κάθε 3 χρόνια το τεστ Παπ τελικά, και όχι κάθε χρόνο!

«Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει το κόστος του τεστ Παπανικολάου για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κάθε 3 χρόνια. Η απόφασή μας δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, ο γιατρός αν μπορεί να τεκμηριώσει επιστημονικά για μία ασφαλισμένη πρέπει να το κάνει πιο συχνά, εμείς δεν θα πούμε όχι. Απλά, όταν κληθεί να απαντήσει σε σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να έχει επιχειρήματα».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα το πρωί στο Mega, τονίζοντας ότι υπήρξε μία μεγάλη αναστάτωση για τον περιορισμό της εξέτασης αυτής, αλλά «εμείς εφαρμόζουμε τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες».

Πολλοί νομίζουν ότι η απόφαση αυτή έχει αλλάξει σε ότι αφορά το τεστ Παπανικολάου, αλλά εμείς δεν έχουμε αλλάξει τίποτα, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι οι σημερινές εξετάσεις είναι πολύ πιο εξελιγμένες και καλύπτουν τη γυναίκα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: «Φραγή» σε συνταγές και εξετάσεις ανά ΑΜΚΑ, βάζει η ΗΔΙΚΑ από σήμερα

Δημ. Κοντός: Ενδεικτικές οι οδηγίες για τις διαγνωστικές εξετάσεις - θα γίνουν διορθώσεις

Μουζάκα: Απάνθρωπες & αντιεπιστημονικές οι εξαγγελίες για κούρεμα των εξετάσεων