ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Νέα σύμβαση ΕΟΠΥΥ- φαρμακοποιών & ο πονοκέφαλος για τα ληξιπρόθεσμα

Νέα Συλλογική Σύμβαση υπογράφουν σήμερα το πρωί με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί, (συμπεριλαμβανομένου και του παραρτήματος που αφορά τους διανεμητικούς), καθώς η προηγούμενη τριετής – που υπεγράφη την 1η Νοεμβρίου 2011 –έληξε.

Νέα σύμβαση ΕΟΠΥΥ- φαρμακοποιών & ο πονοκέφαλος για τα ληξιπρόθεσμα

Η νέα σύμβαση είναι όχι μόνο επικαιροποιημένη αλλά και χωρίς τα άρθρα που άφηναν παράθυρα για ατομικές συμβάσεις. Να σημειωθεί ότι με την υπογραφή της σύμβασης καταργούνται όλες οι μέχρι σήμερα ατομικές συμβάσεις που για διαφόρους λόγους έχουν υπογραφεί και που είναι 14 στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα (6 στην Αττική και 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Την ίδια ώρα όμως, έντονος είναι ο προβληματισμός του κλάδου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ τα οποία αγγίζουν το ύψος των 75 εκατ. ευρώ και αφορούν όλο το 2011 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ αφορούν τα ταμεία ΟΤΕ, ΔΕΗ, Οίκο Ναύτου, ΕΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.λ.π. και παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί καθυστερούν, διότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία της ενταλματοποίησης. Τα χρήματα πάντως υπάρχουν όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του κλάδου από την έκτακτη επιχορήγηση που έχει δοθεί στον ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι τέλος του χρόνου παράταση συμβάσεων με τους παρόχους υγείας

ΕΟΠΥΥ: Δύο πορίσματα ελέγχων που αποκαλύπτουν πολλά

Φρουζής: 3 βήματα για διόρθωση της φαρμακευτικής δαπάνης πριν είναι αργά

ΠΙΣ: Να επισπευθεί η εφαρμογή των αποφάσεων για πλαφόν, rebate, κατευθυντήριες οδηγίες

ΠΦΣ: Ναι στους ελέγχους για διαφθορά, αλλά όχι στην στηλίτευση ενός κλάδου