ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Νέες προϋποθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των σκευασμάτων με συνένζυμο Q10 - Πλαφόν τα 100 ευρώ

Νέες προϋποθέσεις αποζημίωσης σκευασμάτων με συνένζυμο Q10 εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, θέτοντας αυστηρά όρια 100€ (μαζί με το ΦΠΑ). 

Νέες προϋποθέσεις από τον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των σκευασμάτων με συνένζυμο Q10 - Πλαφόν τα 100 ευρώ

Τα σκευάσματα τα οποία περιέχουν συνένζυμο Co Q10, και θα αποζημιώνονται, αφορούν σε σοβαρές νευρολογικές παθήσεις, όπως περιπτώσεις μυασθένειας, νόσου Parkinson, νόσου κινητικού νευρώνα και συνδρόμου Down.

Οι νέες οδηγίες θα έχουν ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός υπενθυμίζει τις ασθένειες που η χορήγησή του μέχρι 1200mg ημερησίως αιτιολογείται.

Επίσης, επισημαίνεται ότι για την πιστοποίηση των ανωτέρω νόσων, βάσει της προαναφερθείσης Υπουργικής Απόφασης, απαιτείται γνωμάτευση
Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής, Κλινικής του Ε.Σ.Υ. ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου σχετικής με την πάθηση ειδικότητας κατά περίπτωση, στη οποία θα αναφέρεται η πάθηση του ασθενούς, η ανάγκη χρησιμοποίησης του εν λόγω είδους, καθώς και η μηνιαία ποσότητά του, κατόπιν έγκρισης του αρμοδίου ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ, η δε γνωμάτευση θα ισχύει έως ένα (1) έτος από την ημερομηνία έκδοσής της.

Δείτε εδώ το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε ακόμη:

Αναστέλλουν την επίσχεση οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί - Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη