ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αν. Ξανθός: Μεγαλύτερη ροή πόρων στον ΕΟΠΥΥ - Συνεργασία Οργανισμού και ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα

Την διασφάλιση μεγαλύτερης ροής πόρων και από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον οργανισμό προς το σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα, προκειμένου να λυθεί το μείζον ζήτημα του υπερχρεωμένου Οργανισμού αλλά των οφειλών του, αναφέρει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στην νέα ιστοσελίδα του www.praktoreio-ygeias.gr.

Αν. Ξανθός: Μεγαλύτερη ροή πόρων στον ΕΟΠΥΥ - Συνεργασία Οργανισμού και ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα

Οι συντάξεις μειώθηκαν, έστω και έμμεσα, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε απευθείας στο ΕΟΠΥΥ, ώστε το σύστημα να γίνει στην πράξη πιο ανταποδοτικό και δίκαιο. Πώς θα χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΠΥ, τον οποίο, από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση σκοπεύει να αναμορφώσει πλήρως ρώτησε τον υπουργό ο δημοσιογράφος κ. Μιχ. Κεφαλογιάννης.

"Έχουμε διασφαλίσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή πόρων και από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ και από τον οργανισμό προς το σύστημα Υγείας» απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Αυτό θα γίνει και με αυξημένη χρηματοδότηση που υπάρχει στον προϋπολογισμό του για τα νοσοκομεία αλλά και με την πρόβλεψη να υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των υγειονομικών περιφερειών για να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρέχονται στους ασφαλισμένους του και στα κέντρα υγείας και σε δομές του ΠΕΔΥ. Αυτό για πρώτη φορά υλοποιείται. Το σχέδιο μας είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και να αυξήσουμε την ικανότητα του να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των πολιτών.

Προφανώς στο ορατό μέλλον θα υπάρχει ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί και αυτός με κανόνες θα τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις, θα ελέγχεται και φυσικά και η πολιτεία θα είναι υποχρεωμένη να είναι εντάξει στις πληρωμές της απέναντι στους ιδιώτες παρόχους".

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Υπό στενή παρακολούθηση οι γιατροί για την αποφυγή πλασματικών χρεώσεων

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ΕΟΠΥΥ