ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δέσμευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τον ΠΙΣ, για άμεση πληρωμή όλων των παρόχων υγείας

Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή εισέπραξε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Μπαρούς.

Δέσμευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τον ΠΙΣ, για άμεση πληρωμή όλων των παρόχων υγείας

Το θέμα της πληρωμής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών και λοιπών παρόχων υγείας, έθεσε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπερσίμης και Μπαρούς ενημέρωσαν τον κ. Βλασταράκο ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 εστάλησαν εντάλματα για την πληρωμή περίπου 1.500 συμβεβλημένων ιατρών. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να σταλούν εντάλματα για την πληρωμή άλλων 2.500 ιατρών. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ενταλματοποιηθεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών. Τα εντάλματα είναι προς υπογραφή στον Πάρεδρο, ο οποίος πλέον βρίσκεται εντός του ΕΟΠΥΥ. Ο Π.Ι.Σ. ευελπιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και θα πληρωθούν άμεσα οι ιατροί.

Η συνεχής πίεση του Προέδρου του Π.Ι.Σ, λόγω και του θεσμικού του ρόλου, προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο συμμετέχει, συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση της ΚΥΑ αρ.90 παρ.7 ν.4368/16, 31 Μαΐου 2016, σύμφωνα με την οποία, οι πάροχοι θα πληρώνονται στο 100% μέσα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια, και με δεδομένο ότι το παράρτημα Γ΄ της Υπουργικής απόφασης Βορίδη (Αύγουστος 2014) δεν είχε εφαρμοστεί καθ΄ ολοκληρία από την ΗΔΙΚΑ, αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων προκειμένου να εξοφληθούν οι πάροχοι.

Σε ότι αφορά τα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, στα οποία διενεργείται κλινικός έλεγχος, θα αποσταλούν διευκρινίσεις για τυχόν παραλείψεις ή κοστολογήσεις επιπλέον ΚΕΝ κ.λπ. ώστε να υπάρχουν σαφείς κανόνες, τη στιγμή που η πληρωμή πλέον θα γίνεται στο 100% μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί όλους τους ιατρούς να αποφεύγουν παραλείψεις και παραβάσεις που επηρεάζουν το υπόλοιπο ιατρικό σώμα, καθόσον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχει κληθεί και ο ίδιος να διαπιστώσει ενέργειες ορισμένων παρόχων που με τις ενέργειές τους αμαυρώνουν τον ιατρικό κλάδο και δημιουργούν προβλήματα στην ιατρική λειτουργία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δεν χρειάζεται υποδείξεις από καμία Ένωση για να επιτελεί το ρόλο του αποτελεσματικά, κάνοντας έγκαιρες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, προστατεύοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των ιατρών, αλλά και την περίθαλψη των πολιτών σε μία κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο σύστημα ελέγχου δαπανών για τους παρόχους από τον ΕΟΠΥΥ - Εξαιρούνται φαρμακοποιοί και ΕΣΥ