ΦΑΡΜΑΚO

Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων

Μετά τη “δήμευση” των ιατρείων των συμβεβλημένων γιατρών με το κλείσιμο των ραντεβού τους με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον ΕΟΠΥΥ, τώρα οι συμβεβλημένοι γιατροί θα είναι και αντιμέτωποι με κυρώσεις αν υπερβαίνουν το μειωμένο κατά 20% πλαφόν της συνταγογράφησης.
Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων

Μετά τη “δήμευση” των ιατρείων των συμβεβλημένων γιατρών μετο κλείσιμο των ραντεβού τους με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον ΕΟΠΥΥ,τώρα οι συμβεβλημένοι γιατροί θα είναι και αντιμέτωποι με κυρώσεις ανυπερβαίνουν το μειωμένο κατά 20% πλαφόν της συνταγογράφησης.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ μελετούν τις ποινές που θα επιβάλλονται στους συμβεβλημένους γιατρούς τουΕΟΠΥΥ που θα βρεθούν πάνω από το όριο των συνταγών.

Μάλιστα, διαμηνύουν ότι οι γιατροί που θα βρεθούν ότιυπερσυνταγογραφούν θα φεύγουν από το σύστημα και δε θα μπορούν να ενταχθούνποτέ πάλι!

Όλα δείχνουν ότι μετά τη μετωπική σύγκρουση του ΆδωνιΓεωργιάδη με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ξεκινά νέα διαμάχη με τους συμβεβλημένουςιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τη μείωση κατά 20% του ορίουσυνταγογράφησης σε σχέση με το 2013.

Οι συνδυασμένες κινήσεις του υπουργείου Υγείας θέλουν ναεξωθήσουν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, να επιλέξουντην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του ΕΣΥ και όχι τη σύμβαση τους με τονΕΟΠΥΥ ως ιδιώτες πλέον, για να μην αναγκαστεί το δημόσιο να επιβαρυνθεί με τιςπροσλήψεις νέων γιατρών, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά σε ιατρικόπροσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.



Διαβάστε επίσης

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης

Βαθαίνει διαρκώς το χάσμα μεταξύ γιατρών & υπ. Υγείας


Αγώνας δρόμου για τους ασθενείς η εξεύρεση γιατρού και φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Μειώνεται το όριο συνταγογράφησης φαρμάκων κατά 20%


ΙΣΑ: στον Καιάδα οι ασφαλισμένοι εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ


ΠΙΣ: Κίνδυνος από τη μείωση του ορίου συνταγογράφησης

Τραγικές ανισότητες από τη μείωση του ορίου συνταγογράφησης


ΠΙΣ: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – «έκτρωμα» για την ΠΦΥ


Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!

Ο Άδωνις εξετάζει να «κόψει» πάνω από 1.000 αποζημιούμενα φάρμακα