ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: ισχυρό όχι για ΜΥΣΥΦΑ στα Σ/Μ στην συνάντηση με το υπ. Ανάπτυξης

Έναν ισχυρό τοίχο, αποφασισμένο να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τα συμφέροντά του, θα αντιμετωπίσει  σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπττυξης, που θα συναντηθεί με τους φαρμακοποιούς και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αττικής.
Φαρμακοποιοί: ισχυρό όχι για ΜΥΣΥΦΑ στα Σ/Μ στην συνάντηση με το υπ. Ανάπτυξης

Έναν ισχυρό τοίχο, αποφασισμένο να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τα συμφέροντά του, θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπττυξης, που θα συναντηθεί με τους φαρμακοποιούς και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αττικής.

Η ατζέντα που θα κυριαρχήσει στις 6 το απόγευμα στην συνάντηση μεταξύ υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων των φαρμακοποιών είναι συγκεκριμένη: όχι είσοδος των 806 Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων στα Σούπερ Μάρκετ. Είναι θέμα ηθικό, κοινωνικό αλλά και δημόσιας υγείας, θα υποστηρίξουν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από προχθές την σκληροπυρηνική τους στάση με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν. 'Αλλωστε και τα επιχειρήματα που προτάσσει ο κλάδος των φαρμακοποιών είναι σαφή και συγκεκριμένα: τα φαρμακεία τα τελευταία τρία χρόνια (2010-2013) απώλεσαν το 60% του τζίρου τους και το γεγονός αυτό σημαίνει, ότι μία διαθεση των ΜΥΣΥΦΑ από μεγάλους ομίλους Σούπερ Μάρκετ, θα σηματοδοτήσει ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του κλάδου. Επιπλέον, πολλά φαρμακεία έχουν βάλει λουκέτα καθώς είναι αντιμέτωπα με την έλλειψη ρευστότητας.

Οι κ.κ. Θεοδοσιάδης και Λουράντος, θα υποστηρίξουν ακόμη ότι και τα ΜΥΣΥΦΑ είναι και αυυτά φάρμακα, τα οποία έχουν παρενέργειες και επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ποιός τα συνταγογραφεί.

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ακόμη, ότι θεωρούν απίθανο οι μεγάλοι όμιλοι Σ/Μσε περίπτωση ανοίγματος των ΜΥΣΥΦΑ, να προσλάβουν φαρμακοποιούς για να προωθούντα εν λόγω σκευάσματα.

Αλλά και η εκτίμηση των φαρμακοποιών είναι ότι οι τόνοι της ηγεσίας τουυπουργείου Ανάπτυξης έχουν αρχίσει να χαμηλώνουν μέσα σε τρεις μόλις ημέρες.Ειδικότερα, την Δευτέρα σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξηςκ. Θαν. Σκορδάς έκανε λόγο για συντεχνίες που πρέπει να χτυπηθούν, ενώ δύοημέρες αργότερα, για πρώτη φορά, μίλησε για ανάγκη να προστατευθεί η δημόσιαυγεία.


Οι φαρμακοποιοί πάντως, έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν από σήμερακιόλας, να ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους Ευρωβουλευτές για το θέμα και δεν αποκλείεταιεάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να τραβήξουν τα άκρα, σε ακόμη μεγαλύτερηκλίμακα, από ότι συμβαίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Όχι στα Σ/Μ τα ΜYΣΥΦΑ

Φαρμακοποιοί: Εξώδικο στα ΕΛΤΑ για τις delivery παραδόσεις