ΦΑΡΜΑΚO

Άδωνις: δευτερολογία με κομπασμό και καμία βελτίωση στο σ/ν

Υπερασπίστηκε και υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στην Βουλή, προσθέτοντας μάλιστα – με ύφος ειρωνικό για τους έλληνες πολίτες- ότι « δεν πήγαμε ωστόσο τόσο τολμηρά που θα έπρεπε σεβόμενοι τους έλληνες που έχουν πιεστεί τα τελευταία χρόνια».
Άδωνις: δευτερολογία με κομπασμό και καμία βελτίωση στο σ/ν

Υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στην Βουλή, προσθέτοντας μάλιστα – με ύφος ταπεινωτικό για τους έλληνες πολίτες- ότι «δεν πήγαμε τόσο τολμηρά που θα έπρεπε σεβόμενοι τους έλληνες που έχουν πιεστεί τα τελευταία χρόνια».

Στην δευτερολογία του πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Γεωργιάδης, επανέλαβε όπως και το Σάββατο, ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι μεγάλο, μέχρι σήμερα το επάγγελμα ήταν προστατευμένο και ακριβώς για τον λόγο αυτό, υπάρχουν τόσα πολλά φαρμακεία στην Ελλάδα και τα περισσότερα στον πλανήτη γη.

Με το γνώριμο ύφος του, τόνισε ότι αντίθετα, μέσα από το νομοσχέδιο αυτό, προστατεύουμε τα συμφέροντα των πολιτών, βοηθάμε τους φαρμακοποιούς να αποκτήσουν ανταγωνισμό προστατεύοντας τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Κρατήσαμε τα πληθυσμιακά κριτήρια και αποκλείσαμε την είσοδο ΑΕ, διαγνωστικών και άλλων επιχειρήσεων στο να δημιουργήσουν φαρμακεία. Αναφορικά με την συστέγαση των φαρμακείων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι γίνεται με όρους για να λειτουργούν αυτόνομα και σε εφημερία.

Παράλληλα σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο τον κλάδο των φαρμακοποιών όσο και την κοινή γνώμη, όπως έκανε και το Σάββατο, αναφορικά με την διάθεση ΜΥΣΥΦΑ σε Σούπερ Μάρκετ, επανέλαβε, ότι αυτό που κάνουμε τώρα, είναι ότι ανοίγουμε μία εσωτερική πόρτα στα φαρμακεία (η οποία γειτνιάζει με τα Σ/Μ) για να μπορούν να μπαίνουν και από εκεί οι πολίτες.

Τέλος σημείωσε, αφαιρούμε διάταξη για τα ελάχιστα τετραγωνικά ό,τι δηλαδή ισχύει και για άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικά τα 47 τμ).

Κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό, κάνουμε μία πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά αποφασίζουμε να πάρουμε την χώρα στα χέρια μας άρα ψηφίζουμε το νομοσχέδιο αυτό με εξαιρετική περηφάνια. Και κατέληξε λέγοντας με κομπασμό, ότι η ημέρα αυτή, θα χαρακτηριστεί ως η ημέρα που εξήλθε η χώρα του εφιάλτη του Μνημονίου ανακτώντας την δημοσιονομική της κυριαρχία.

Διαβάστε ακόμη:

Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές

Το πολυνομοσχέδιο της αντίδρασης προς ψήφιση στην Βουλή

Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Φαρμακοποιοί: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας εξαπάτησε

Βαθιές ανισότητες και χειρότερες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες

Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής