ΦΑΡΜΑΚO

Αναρτήθηκε από τον ΕΟΦ ο κατάλογος με τις νέες τιμές φαρμάκων - Μειώσεις & μηδενικές μεταβολές

Με μειώσεις τιμών αλλά και μηδενικές μεταβολές δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ ο κατάλογος των πάνω από 9.000 φαρμάκων που προτείνει η διοίκηση του Οργανισμού να ανατιμολογηθούν. Να σημειωθεί, ότι οι τιμές προέκυψαν μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών. 

Αναρτήθηκε από τον ΕΟΦ ο κατάλογος με τις νέες τιμές φαρμάκων - Μειώσεις & μηδενικές μεταβολές

Η γενική ανακοστολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς η διαδικασία αυτή, αποτελεί μεταξύ άλλων, προαπαιτούμενο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών. Επιπλέον, η γενική ανακοστολόγηση έχει καθυστερήσει σημαντικά (εκκρεμεί συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2015).

Να σημειωθεί, ότι από την παρούσα ανατιμολόγηση, εξαιρούνται τα προϊόντα αίματος, τα εμβόλια, τα προϊόντα του Αρνητικού Καταλόγου και τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.

Σύμφωνα με το τμήμα τιμολόγησης του ΕΟΦ, οι προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, διαμορφώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη:

- Τη συναλλαγματική ισοτιμία ημερομηνίας 2 Σεπτεμβρίου 2015 και δεδομένα τιμών στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Πηγές συλλογής στοιχείων τη βάση δεδομένων EURIPID, και επίσημες ιστοσελίδες των κρατών – μελών.

- Τα φύλλα έρευνας των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) που υποβλήθηκαν στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ.

- Τα κοστολόγια των εταιρειών.

Το νέο προτεινόμενο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων περιλαμβάνει συγκεκριμένα 9.419 ιδιοσκευάσματα, ενώ το προηγούμενο δελτίο τιμών, περιείχε 9.433 κωδικούς φαρμάκων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκτιμά πως από τις μειώσεις των τιμών, αναμένεται εξοικονόμηση της τάξης των 100-150 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά εδώ τον κατάλογο με τις τιμές, σε pdf και σε excel