ΦΑΡΜΑΚO

Αποκλειστική Συμφωνία Merck Serono - Auxogyn για διαγνωστικό τεστ

Τη Συμφωνία Αποκλειστικής Παραχώρησης Άδειας από την Auxogyn για το Test Eeva, ανακοινώνει η Merck Serono.

Αποκλειστική Συμφωνία Merck Serono - Auxogyn για διαγνωστικό τεστ

Ειδικότερα, η Merck Serono θα λάβει από την Auxogyn τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του Test Eeva, το οποίο έχει σκοπό να παρέχει αντικειμενικά δεδομένα εμβρυϊκής βιωσιμότητας σε κλινικούς ιατρούς εργαστηριακής γονιμοποίησης (IVF). Η συμφωνία αντανακλά τη δέσμευση της Merck Serono και της Auxogyn να προσφέρουν καινοτόμες τεχνολογίες στην κοινότητα της in vitro γονιμοποίησης (IVF), σχεδιασμένες ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τις ασθενείς.

Το Test Eeva είναι ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται συμπληρωματικά. Χρησιμοποιεί απεικόνιση χρονικής ακολουθίας (time-lapse) και με λογισμικό υπολογιστή (αλγόριθμο) παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου, αναλύοντας εργαστηριακές μετρήσεις, οι οποίες παρέχουν στους ειδικούς της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας και στους εμβρυολόγους αντικειμενικές πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να αξιολογήσουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του εμβρύου. Τα αποτελέσματα του Test Eeva προσφέρουν αντικειμενική πληροφόρηση που μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς ιατρούς στη βελτίωση της γονιμοποίησης στο εργαστήριο (IVF – in vitro fertlization).

«Αυτή η νέα συμφωνία τονίζει περαιτέρω τη δέσμευσή μας ως ηγέτιδα εταιρεία στη θεραπεία της γονιμότητας για την ανάπτυξη καινοτόμου επιστήμης, φαρμάκων και τεχνολογιών που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τις ασθενείς σε όλη τη διαδικασία αναπαραγωγής στο εργαστήριο» δήλωσε η Dorothea Wenzel, επικεφαλής του Global Business Franchise Γονιμότητας της Merck Serono. «Το Test Eeva μπορεί να κάνει τη διαφορά για μία ασθενή, επειδή μπορεί να βοηθήσει στον αντικειμενικό εντοπισμό των εμβρύων με τις καλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την περαιτέρω επέκταση της σχέσης μας με τη Merck Serono» δήλωσε η Lissa Goldenstein, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Auxogyn. «Με αυτήν τη συμφωνία παραχώρησης άδειας, η αναγνωρισμένη εμπορική πείρα της Merck θα επιταχύνει τη διαθεσιμότητα του Test Eeva στις κύριες διεθνείς αγορές και το καινοτόμο Test της Auxogyn θα συνεχίσει να παρέχει στους κλινικούς ιατρούς των εργαστηρίων γονιμοποίησης πολύτιμες πληροφορίες που μπορεί να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για τις ασθενείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συνεργασία μας αυξάνει τη συλλογική μας δυνατότητα να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα και τις πιθανότητες απόκτησης ενός μωρού».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Merck Serono θα αποκτήσει αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του Test Eeva στην Ευρώπη και στον Καναδά, με δικαίωμα επέκτασης σε επιλεγμένες χώρες και περιοχές.

Η συμφωνία παραχώρησης άδειας αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σχέσης μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησε το 2010, όταν η Merck Serono επένδυσε αρχικά στην Auxogyn με χρηματοδότηση μέσω μιας Σειράς Α Προνομιούχων Μετοχών, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών της Merck Serono, MS Ventures. Το 2012, οι Merck Serono και Auxogyn ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για το Test Eeva.

Η Auxogyn έλαβε το σήμα CE για το Σύστημα Eeva το 2012, το οποίο πλέον διατίθεται για χρήση σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον Καναδά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Auxogyn διατηρεί δικαιώματα εμπορικής διάθεσης, η Auxogyn υπέβαλε αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την αδειοδότηση κυκλοφορίας του Συστήματος Eeva, η οποία εξετάζεται επί του παρόντος από τον FDA.