ΦΑΡΜΑΚO

Βορίδης: θέμα ημερών η κάλυψη των ανασφάλιστων & η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών

Μία τυπική απόφαση της διοικήσεως του κάθε νοσοκομείου απομένει πλέον για να προχωρήσει το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας σχετικά για το θέμα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

 

Βορίδης: θέμα ημερών η κάλυψη των ανασφάλιστων & η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών

Η απόφααση αυτή, θα προχωρήσει σε κάθε νοοσκομείο από την αρμόδια τριμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ως Πρόεδρος και τους Συντονιστή-Διευθυντή του κάθε τομέα και Διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας ως μέλη.
«Η Επιτροπή αυτή πρέπει να αξιολογήσει το αίτημα του ανασφάλιστου. Πρόκειται για μια τυπική διαδικαστική πράξη αφού ο νόμος ορίζει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ.Βορίδης.

Διευκρίνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ με ημερομηνία 3/6/2014. Σε αυτήν ορίζεται ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες ελληνικής καταγωγής, οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, είναι δικαιούχοι δωρεάν πολυήμερης ή βραχείας νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ζήτημα του κέρδους των φαρμακοποιών, έκανε σαφές ότι η σχετική απόφαση του Υπουργείου θα ανακοινωθεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».