ΦΑΡΜΑΚO

Γ. Δαγρές: Τεράστιο λάθος η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ & πρόβλημα με το ωράριο

Τεράστιο πρόβλημα με τις εφημερίες των φαρμακοποιών έχει φέρει το ελεύθερο ωράριο, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να έχουν πρόβλημα να βρουν τα φάρμακά τους. 

Γ. Δαγρές: Τεράστιο λάθος η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ & πρόβλημα με το ωράριο

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιάνης Δαγρές μιλώντας στο Capital TV αναφορικά με ζητήματα του κλάδου. Το θέμα του ελεύθερου ωραρίου των φαρμακοποιών σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, έχει λήξει με τον πιο ακραίο και απορρυθμισμένο τρόπο, δηλαδή όποιος θέλει ανοίγει και όποιος θέλει κλείνει το φαρμακείο του, με αποτέλεσμα να υπάρχει μπάχαλο. Το ελεύθερο ωράριο δημιούργησε μεγάλο πλήγμα στις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς, υποστήριξε.

Αναφορικά με το θέμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και της απελευθέρωσής τους, ο κ. Δαγρές, επεσήμανε ότι «αποτελεί τεράστιο λάθος της κυβέρνησης, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο σύμβουλος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας καθηγητής κ. Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την απελευθέρωση αυτή αστοχία».

Δεν μπορεί τα ΜΥΣΥΦΑ και η απελευθέρωσή τους, να αποτελεί θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ προσθέτοντας ότι τελικά σε όποιες χώρες απελευθερώθηκαν τα εν λόγω σκευάσματα, υπήρξαν προβλήματα δημόσιας υγείας. Ο κ. Δαγρές αναφέρθηκε επίσης και στον σύμβουλο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έχει αναλάβει από τις 10 Ιουνίου να μετρήσει κατά πόσο λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά των ΜΥΣΥΦΑ.

Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν πέσουν οι τιμές στα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία, τότε είναι σφόδρα πιθανό, τα εν λόγω σκευάσματα να ξεκινήσουν να διατίθενται από μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΥΣΥΦΑ: Στις αρχές Σεπτεμβρίου η αξιολόγηση για το κατά πόσο λειτουργεί ο ανταγωνισμός

Φαρμακοποιοί: Γεγονός οι συστεγάσεις στον κλάδο & στην Διαύγεια οι κενές θέσεις φαρμακείου